Snap

Zwanger, maar geen gevoel...

Ja, ik ben zwanger. En ja, dat was mijn grote droom om een tweede kindje te krijgen. En ja...of eigenlijk nee, ik voel er niks bij.

Ik weet dat ik nog maar kort zwanger ben. Nu 13 weken. En ik weet ook dat het gevoel nog kan komen, dat dat niet per se nu al aanwezig moet zijn. En dan heb ik het niet over het voelen van mijn kindje, maar over 'het' gevoel dat ik had bij mijn eerste zwangerschap. De beruchte roze wolk. Die wolk is er (nog) niet. En dat vind ik heel erg, want ik hoopte zó dat ik hetzelfde zou voelen als bij Fynn! 

Er gaan vragen in mijn hoofd rond, die ik mezelf eigenlijk liever niet wil vragen. En waar ik zelf ook eigenlijk wel het antwoord al op heb. Maar toch blijft het in mijn hoofd rond spoken. Zou ik net zoveel van dit kindje gaan houden als van Fynn? Zal ons tweede kindje net zo lief, leuk en gezellig worden als Fynn? En wat als dat niet zo is? Heb ik té graag een tweede kindje gewild en gaat het nu tegenvallen? Komt het doordat ik in deze zwangerschap een slechte start heb gehad met de misselijkheid? Of dat ik het gevoel heb dat mijn lichaam aan het falen is, omdat ik wederom mrt bekkeninstabiliteit kamp en nu minder moet gaan werken?  Of is het gewoon nog te vroeg in de zwangerschap om mezelf deze dingen af te vragen? 

Hoe ga ik om met al deze vragen? Herkent iemand dit? Hoe ging jij hiermee om? 

7 jaar geleden

Heb van me 2de zwangerschap ook meer genoten als tijdens de 3de, 1ste is uitgelopen op een miskraam, was veel angstiger, meer bang dat het zou misgaan, ik wist nu wat ik zou missen. Voor mijn gevoel ook minder genoten van het zwanger zijn, had al een druk dametje rondlopen, die best wat aandacht vroeg. Ik kan je alleen maar zeggen, ik hou van me 2de net zoveel als de eerste en mijn liefde voor beide groeit nog elke dag.

7 jaar geleden

Dank je! Knuffel terug xxx

7 jaar geleden

Fijn om te horen dat er iemand is de me begrijpt en je heb ook helemaal gelijk! En inderdaad, ik ga zeker een cursus doen of zwemmen ofzoiets. Dank je! X

7 jaar geleden

Je kunt je van te voren inderdaad echt niet voorstellen dat je ooit van een volgend kindje zo veel kan houden als van je eerste, als het er nog niet is. Dat herkent denk ik élke moeder! En weet je, élke moeder komt er achter dat het zéker wel kan! Die liefde is er straks vanzelf! Echt! Dat je deze zwangerschap nog niet hét gevoel hebt, is ook eigenlijk wel logisch. Je bent tot nu toe alleen maar ziek en misselijk. Niet echt ingrediënten om te genieten. En je hebt al een kleine rondlopen. Je hebt veel minder tijd om zo bewust met deze zwangerschap bezig te zijn dan met de vorige. Ik raad je aan om straks, als de ergste misselijkheid weg is, een zwangerschapscursus te gaan doen. Even alleen-jij-en-je-buik-tijd.