Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Zwanger in de zomer is niet leuk!

Ik ben zwanger van mijn derde. Super blij mee natuurlijk maar zwanger zijn in de zomer is echt niet tof!

Ik ben Anneleen, mama van Jules en Zeger en binnenkort mogen we hopelijk ons derde wondertje verwelkomen, een meisje. Volgende week gaan we op vakantie naar Italie. Ik heb zeker in het begin een voorspoedige zwangerschap gehad  dus tijdens het boeken dacht ik dat het nog makkelijk zou kunnen. Inmiddels heb ik toch aardig wat kwaaltjes en zie ik behoorlijk op tegen de komende twee weken. Wil het plezier van mijn mannen niet vergallen en dus schrijf ik mijn klaagzang maar even hier.

Nu ik dit schrijf, begint het hier te regenen maar man het is de afgelopen tijd best warm geweest. En hoewel ik nooit zo'n last heb van zweet, heb ik dit tijdens de zwangerschap juist heel erg. Vijf minuten lopen en het zweet gutst van mijn hoofd en mijn shirts zijn doorweekt. Dat belooft wat, het was de afgelopen weken in Italie meer dan 40 graden!

Of de hitte nog niet erg genoeg is, ik houd ook nog eens vreselijk veel vocht vast. Ik lijk wel een olifant en met de hitte wordt het alleen nog maar erger. Ik hoef dus echt alleen maar slippers mee te nemen want iets anders pas ik toch niet. Mijn benen en voeten zijn zo opgezwollen!

En sorry hoor mama's ik ben nog niet uitgeklaagd. Ik word namelijk ook nog eens gek van de jeuk. Zeker als het warm is, lijk ik hier nog veel meer last van te hebben. Heeft iemand hier tips voor?

Ik ben nu 34 weken zwanger en Jules en Zeger zijn allebei te laat geboren. Ik verwacht dus niet dat nummer 3 al veel eerder komt, maar toch ben ik best angstig om zwanger op vakantie te gaan. Waarom heb ik dit niet bedacht bij het boeken van onze reis? Ik heb mijn angst wel met mijn vriend gedeeld. Hij reageerde heel lief en zei dat het vast niet nodig is en dat ze anders in italie ook super ziekenhuizen hebben, maar toch. Stel dat....Pff zullen wel de hormonen zijn dat ik mezelf helemaal gek maak met spookgedachtes.

Nah ik denk dat ik wel uitgeklaagd ben. Hebben andere zwangere vrouwen hier ook last van? Ben benieuwd en hopelijk valt de vakantie met 100% mee....

6 jaar geleden

Hi Anneleen, ik loop met 27 weken ook rond hier in Toscane en het valt niet mee... wat een hitte... de eerste avond in ons appartement, waar we best wat voor neergeteld hebben, moest ik echt keihard huilen! Wat doe ik hier; ik vond het vies, oncomfortabel, was uitgeput na 2 dagen in de auto, en het was stikheet hier... ik voel me toch best een olifant, jee wat groeit die buik hard, alles gaat al stuk moeizamer. Niets staat echt meer leuk. En idd... als het maar goed blijft gaan. Nu 4 dagen later, ik sta totaal in relax modus, heb alles redelijk nr m'n zin gemaakt en neem regelmatig een tukkie in de heerlijke airco, en zwem iedere dag m'n baantjes als iedereen nog slaapt..... baby trappelt lekker, en ik merk dat ik niets hoef van mezelf. Of ik echt blij ben dat ik op vakantie ben, nou, had misschien niet gehoeven mr geniet nu wel van wat er fijn is. hoop dat je wat kan ontspannen en hou goed in de gaten wat voor jou werkt en niet en dan wens ik je toch nog een onbezorgde vakantie. Het wordt iets minder heet.... lfs brenda

6 jaar geleden

Hoi hoi, Mocht je nu onderzoek laten doen nav de gegeven reacties over galzuren (ben ik 2 weken geleden ook op getest) en stel dat je net als ik er geen last van blijkt te hebben dan kan mentholgel (creme-achtige) verkoelend werken, waardoor je net even iets minder last van jeuk kunt hebben. Voor je voeten kan een voetenbad ook helpen, maar let op dat je die niet te koud neemt, want dan gaat je lichaam weer aan het werk om je voeten op te warmen. Niet fijn als je het al warm hebt. De test op galzuren is een kwestie van bloedonderzoek en een hartfilmpje van je baby, duurt max 1,5 uur, dus nog goed te doen voordat je op vakantie gaat. Gaat dan vooral om jeuk in je handpalmen en onder je voetzolen. Succes iig en hopelijk kan je gewoon van je vakantie en gezien genieten!

6 jaar geleden

K ben net terug van 2 weken Kreta. Ben nu 28 weken van de 2e en heb een zoontje van 3.5 Ik moet zeggen, ik vond het echt heel erg tegenvallen. Dacht ff lekker te relaxen 2 weken bij t zwembad maar viel toch vies tegen. Ik had op een gegeven moment echt pijnlijke dikke knieën olifanten benen en worst tenen en vingers Haha. T was bij mij echt van t strandbedje in t zwembad dan naar t app me airco en zo liep ik beetje heen en weer want te lang op zon bedje of op stoel of in zwembad was ook nie prettig. Jeuk ook echt veel ja. Lekker af en toe in t zwembad hielp wel wat. Was niet echt bang om in Griekenland te bevallen ofzo alleen de vliegreis naar huis dacht ik wel tekens ' oh jee, stel dat....' zweten heb ik niet zo'n last van. Enige waar ik wel echt ontzettend van baal zijn mijn muggenbulten. Niet normaal hoe vaak ik gestoken ben normaal nooit maar muggen houden van zwangeren vrouwen he. 12 in linker knieholte 15 in rechter en 7 op mijn rug net boven mijn billen. En dan nog her en der verspreid over de rest van me lichaam. Doe t rustig aan op vakantie en probeer er toch van te genieten. En smeer je goed in met muggenspul ( babyolie helpt ook goed)

6 jaar geleden

K heb beide 2 zwangerschappenlast galzurezouten gehad. Bij de 1 ste laatste trimester met 38 weken ingeleid elke week prikken want tis een zwangerschapsvergiftiging. Werd maar de waardes gekeken met 1 week tijd vloog ik van waarde 7 naar 30 dit is echt de grens vandaar ook gelijk volgende dag ben ingeleid. Vooral jeuk handpalmen en onder je voeten is dit. Bij de 2 de waren we erop voorbereid want 1 maal galzurezouten zou ik het nu ook idd krijgen elke week prikken waarde was heeeel extreem hoog boven de 60 dubbele van mijn eerste zwangerschap. Heb de laatse week geslapen met slaappillen had mijn lichaam helemaal opengekrabt jeuk zat dit keer overal. Werd dit keer dus ook eerder ingeleid week 37. Ik zou zeggen laat bloedprikken voor galzurezouten wees alert nogmaals tis een zwangerschapsvergifting. Wilt natuurlijk niet zeggen dat je het hebt. Maar je weet nooit want in het begin zeiden ze ook tegen mij komt daar vocht. Maar ik had totaaaaaal geen vocht dus in mijn lichaam!!!