Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • blog
  • jaar
  • eerste
  • positief
  • #eerstekindje
  • 25

Zwanger! Ik ben er helemaal klaar voor!

Vinden anderen mij nog te jong?

Mijn vriend en ik zijn 2,5 jaar samen en hebben allebei een sterke kinderwens. De kriebels begonnen bij mij al een jaar of 2 geleden, terwijl ik toen pas 23 jaar was. Mijn vriend is 6 jaar ouder en dat hij graag kinderen wilde, liet hij al snel merken.

Toen wij elkaar leerde kennen, woonde ik nog in een kleine studio en hij nog bij zijn ouders. Al na iets meer dan een week bleef hij al voor het eerst slapen en sindsdien is hij eigenlijk niet meer weg gegaan.

Het ging al snel heel erg goed tussen ons en wij besloten om samen een appartementje te zoeken. Ook hier hadden wij mazzel mee en na een half jaar samen zijn kregen wij de sleutel van onze eerste woning samen. Al snel kwamen bij mij ook de babykriebels, welke ik ook liet blijken.

Wij wisten dat wij er op dat moment nog niet klaar voor waren. Het appartement was absoluut niet een woning waar wij nog lang wilde blijven en na anderhalf jaar samen zijn, hebben wij besloten om op zoek te gaan naar ons eerste koophuis. Deze was ondanks de krappe markt, toch al snel gevonden. Sinds juli 2018 wonen wij met heel veel plezier in onze eerste koopwoning mét tuin.

Al snel na de verhuizing werd de wens naar een kindje alsmaar groter. Toch voelde ik mij daar nog onzeker bij. Ik was inmiddels 24 en vond mijzelf eigenlijk nog te jong. In mijn omgeving had bijna niemand nog kinderen en leeftijdsgenoten waren met hele andere dingen bezig dan ik.

Na een half jaar in ons koophuis, hebben wij toch samen besloten om er voor te gaan, ondanks mijn angst voor negatieve reacties van anderen. De eerste maand zat ik al hoopvol op de wc met een test in mijn handen. Ik had ergens verwacht dat deze positief zou zijn. Ik had een onregelmatige cyclus maar toch bleef deze maand mijn menstruatie langer uit dan normaal. Desondanks was de test helaas negatief.

Iets meer dan een maand later, voelde ik aan alles in mijn lijf dat er iets was veranderd. Zo kon ik al een paar nachten niet meer op mijn buik slapen, vanwege ontzettend gevoelige, haast pijnlijke borsten. Ik wilde dit eigenlijk verborgen houden voor mijn vriend om hem niet onterecht hoop te geven, maar dit mislukte na een iets te harde knuffel van hem. Ik wilde deze keer wat langer wachten met het doen van de test, omdat mijn menstruatie de vorige maand ook langer uitbleef, maar inmiddels kwamen er steeds meer kwaaltjes bij.

Een paar dagen voor de dag dat ik de test wilde doen, heb ik al een eerste knuffeltje gekocht voor ons wondertje. Ik voelde gewoon aan alles dat de test positief zou zijn. Wij hebben uiteindelijk de test gedaan op een avond na mijn werk, dat mijn vriend ook thuis was. Ik vond het belangrijk dat ik de dag later vrij zou zijn, zodat ik nog wat langer van het gelukzalige gevoel zou kunnen genieten. Na het doen van de test heb ik deze ondersteboven aan mijn vriend gegeven, zodat hij als eerste kon kijken. Na een paar minuutjes wachten was het resultaat overduidelijk. ZWANGER!

4 jaar geleden

Dankjewel! Ik vind het ook een prachtige leeftijd, maar in mijn omgeving is iedereen veel later.. Wat gaat de tijd dan hard of niet?

4 jaar geleden

Gefeliciteerd. Ik beviel op mij. 25ste en heb 11 rondes gehad voordat ik zwanger was. Ik vind het een mooie leeftijd om moeder te worden. Nog een jaartje en dan heb ik al weer een brugwup in huis.

4 jaar geleden

Wat lief! Wij genieten er zeker van!

4 jaar geleden

Heel veel geluk! Geniet van je zwangerschap, voor zover dat kan dan he. Dat is wel leuk he met zo’n knuffel, had ik toevallig ook gedaan met een teddybeer. En te jong? Als je voelt dat je er klaar voor bent is er niemand die daar wat over kan zeggen. Keep it up! ? ?