Snap
  • Zwanger
  • post_short

Zwanger en student

Ben jij zwanger en studeer jij nog? Graag ervaringen

Hallo,

zijn er ook studentenbloglezers? Zelf studeer ik nog en zit ikin mijn laatste jaar vande opleiding. Het was onverwacht dat ik zwanger werd maar we zijn er nu heel blij om..ikben nu 26 weken. De zwangerschap verloopt goed enisgoed tecombineren met school, al moet ik wel zeggen dat ik geencolleges meer heb nu. Ik volg opdit momentmijn specialisatie en deze eindigt eind januari. Opdit moment benik opzoek naar een afstudeerstage/onderzoeksstage omin februari mee te beginnen. Inapril moet ik danwel bevallen maar ikwil dan beginjuni weer startenmet afstuderen. Zijner meiden dieook ervaring hebben? En hoe gingen jullie hiermee om.

10 jaar geleden

Ik zit in het een-na-laatste jaar van mijn studie en ben onverwacht zwanger geworden. In overleg met mijn mentor heb ik besloten volgend schooljaar een jaartje er tussenuit te gaan, zij heeft eerder zwangere studenten gehad, en vond het niet realistisch dat ik in het eerste jaar na de bevalling (ben in september uitgerekend) de studielast van afstuderen aankan. Het schooljaar erna start ik dan weer, en hoop dan af te studeren. Ik denk dat je wel èrg ambitieus bent als je in juni weer wil starten, maar ben benieuwd hoe het je af gaat! Succes!

10 jaar geleden

Dankjewel voor jullie ervaring en steun!

10 jaar geleden

Ik heb er geen ervaring mee. ( wel pas nog een opleiding gedaan naast mijn baan en de zorg voor mijn meiden )maar wens je nog heel veel succes!

10 jaar geleden

Ik was zwanger en student! Ik moest nog 5 maanden studeren toen ik zwanger werd, studeerde voor onderwijsassistente en gelukkig had ik alleen nog stage. De basisschool waar ik stage liep vond het geen probleem en hielp veel. Zelfs toen ik een twee weekse zkh opname had vanwege ernstige uitdroging was npmn stage lief en bezorgd! Mijn school daarentegen vond het onverantwoordelijk! Ik was 23 jaar oud. Ik had geluk met de stage plek. Nu werk ik niet en dochter lief is ruim 2 en mijn man studeerd. Je moet alles goed plannen en niet alles te simpel zien, je weet niet hoe de bevalling gaat en of een stage je wel aanneemt nu je 26 weken zwanger bent.