Snap

Zwanger en massage

Zwangerschap en massage Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam. Onder invloed van hormonen worden je spieren en gewrichten losser en soepeler om ruimte te maken voor het kind en je lichaam gereed te maken voor de bevalling. Je kunt hierdoor last krijgen van je nek en rug en van bekkenklachten. Ook kun je door de hormonen vocht gaan vast houden en slechter gaan slapen.

Voordelen Door de massage raak je meer ontspannen. Je spieren worden soepeler. Je ademhaling wordt dieper en je hoofd komt helemaal tot rust. Je lichaam kan zich herstellen. Je bloedcirculatie wordt gestimuleerd en dat geldt zelfs voor die van je kind. Door de rust tijdens de massage heb je even de tijd om stil te staan bij alle veranderingen van je lichaam.

Er is uit onderzoek gebleken dat zwangerschapsmassage ervoor zorgt dat je beter slaapt, minder stresshormonen aanmaakt, minder rugpijn hebt en dat complicaties tijdens de bevalling minder vaak optreden.

9 maanden massage Vanaf 15 weken geven we bij BoomsMasseurs zwangerschapsmassage. Je zit dan in het tweede trimester van je zwangerschap en de massage verlicht klachten als rugpijn en beenkramp en zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. In de laatste 3 maanden is de massage vooral gericht op het verminderen van klachten als bekken- en rugproblemen, vocht vasthouden en een slechte nachtrust.

Daarnaast is het ook even heel bewust bezig te zijn met je eigen lijf en de veranderingen die er allemaal in plaats vinden. Ook heel belangrijk is even tijd nemen voor jezelf en kunnen ontspannen.

Groetjes Jose

11 jaar geleden

Ik heb tijdens mijn eerste zwangerschap ook heerlijk een paar keer massage gehad. Ik kan het echt iedereen aan raden. Je lichaam veranderd zo en het is vaak moeilijk om je ontspanning te vinden met al die nieuwe gevoelens in je lijf onder invloed van de hormonen. Ik viel vaak even lekker in een hele diepe slaap van de massage...heerlijk. Bij mijn 2de kwam het er niet van omdat ik te ziek was.