Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Zwanger en fit... Deel 2 ;-)

Afgelopen maandag hebben we de leukste Zwanger en Fit les tot nu toe gehad... We mochten namelijk lekker in onze normale kleding komen, samen met partner om vervolgens drie kwartier lang voorlichting van één van onze eigen verloskundigen te krijgen over hoe een bevalling ook alweer gaat.
Leuk!
Lekker stil zitten op een stoel in plaats van "fanatiek" sporten.
En het was ook wel weer erg interessant, veel dingen herken je natuurlijk nog van je eerste bevalling, maar het is toch goed om het geheugen weer even op te laten frissen. Ook voor mijn man natuurlijk.
De verloskundige had overigens een baarkruk mee! Ze zegt dat veel vrouwen dat erg fijn vinden om op te zitten tijdens het bevallen... Nou, eerlijk gezegd lijkt het mij helemaal niks, volgens mij zit het niet eens lekker. Maar wie weet denk ik daar straks anders over...

Deze Zwanger en Fit les is me dus goed bevallen. We hebben nu nog 3 lessen te gaan, en dan zit het er alweer op. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan, want ik merk dat ik nu toch wat sneller last (vooral van mijn bekken) begin te krijgen, niet heel erg gelukkig, maar toch maar eens kijken hoe dat straks met sporten gaat. Wat dat betreft vond ik toch de zwangerschapsyoga echt leuker, veel relaxter, en veel meer aandacht voor het kindje in je buik.
Maar goed, nog 3 keer dus, en de afgelopen les was in elk geval erg leuk.
Ik zit nu trouwens heerlijk buiten deze blog te schrijven, eindelijk mooi weer, zo fijn!! Nog 5 weekjes werken en hopelijk is het dan nog net even wat warmer :-)

10 jaar geleden

Ik had ook deze cursus willen doen tijdens mijn zwangerschap, maar helaas was dat fysiek niet mogelijk. Hopelijk heb je er iets aan. Succes met de rest van je zwangerschap en de bevalling.

10 jaar geleden

Nee, daar ben je niet echt mee bezig, want lekker zitten doe je sowieso niet als je aan het bevallen bent (ik niet in elk geval;-)), maar om nou ook nog een houten kont op zo'n kruk erbij te krijgen :-P Maar wie weet wil ik het dit keer wel. We zullen zien ;-)

10 jaar geleden

Bwahahahaha alsof je bezig bent met lekker zitten tijdens een bevalling, grinnik. Ik ben bij de eerste op een baarkruk gezet door de verloskundige omdat het horizontaal op bed echt niet ging lukken. 35 minuten op bed niks, 10 minuten baarkruk en er was een baby. Het boeide me echt helemaal niks hoe dat zat, als die baby er maar uit kwam en als je verticaal zit, dan werkt de zwaartekracht nog een beetje mee. Nummer 2 kwam een stuk sneller, zoals bij de meeste vrouwen, geen kruk nodig. Maar ik zou me er dus niet druk over maken. Als de verloskundige denkt dat het zinvol zou zijn om je te verplaatsen naar een baarkruk, is dat vaak niet voor niks. Blijft staan dat je niets verplicht bent natuurlijk, uiteindelijk beslis jij ;-)