Snap
  • Zwanger
  • mom
  • cholestase

Zwanger en beroerd...

Wat is er toch aan de hand

Ik was ongeveer 20 weken zwanger, voor mij mijn 3de wondertje. Voor mijn partner de eerste.  Ik was alleen nu zo moe. Ik herkende dit niet vanuit de voorgaande zwangerschappen. Ik voelde mij beroerd en moe... dus hup op naar de huisarts. 

Die wilde toch even een vingerprikje doen, je kent het wel, zo eentje om te kijken of je ontstekingswaarde in je bloed nog oke is of niet... nou je raad het al, deze was wat verhoogd. Dus ik kreeg een antibioticakuur mee en ik zou mij snel beter voelen. Helaas dit gebeurde niet... dus weer terug naar de huisarts en opnieuw die vingerprik. Mijn waarde was alleen maar verhoogd ipv te zakken met de antibiotica. Dus wilde de huisarts toch verder bloed laten prikken om te kijken wat er evt was. 

Dag later belde ik de huisarts of hij de uitslag had. En hij zei... oww gelukkig het is maar pfeiffer... bij mij kreeg ik 1000 vragen. Is dit er met de baby in mijn buik.. wat kan k doen? Hij zei niks aan de hand.. het is MAAR pfeiffer en kan geen kwaad... nja oké het zal wel. Gelukkig was mijn werk op dit moment zo lief en meedenkend en gaf aan dat ik niet meer hoefde te werken om goed voor mijzelf en aan mijn kleintje in mijn buik te denken. Dit was zo fijn.

Dus ja, daar zat ik dan. Thuis, beroerd, moe en ja dan gaat de tijd best langzaam, maar ik had ook genoeg aan mijzelf. 

Toen rond de 30 weken voelde ik ons kleine meisje ineens een stuk minder. Dit was op een avond. Dus ik de verloskundige gebeld en moest naar het ziekenhuis voor een ctg, hier prikte ze ook bloed, want k gaf aan veel jeuk aan mijn hand palmen te hebben. Alleen deze uitslag kon eventjes duren. Want die wordt naar een ander lab gestuurd. Het ctg was gelukkig goed. Niks aan de hand met ons meisje. Een week later kreeg ik de uitslag van het lab. Hier kwam helaas wel wat uit. Cholestase.  Zwangerschaps Cholestase... 

wij kwamen meteen onder behandeling bij de gynaecoloog.. wat is dit? En wat moeten we nu? Wat houdt het in?? En is dit gevaarlijk??

Hoe dit verder verloopt vertel ik in een volgend blog