Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • testen
  • IVF
  • dusseldorf

ZWANGER! De dag van de test

Ik weet het nog heel goed, 16 September mochten wij gaan testen. Zo goed als niemand wist dit, oke, een paar van jullie konden natuurlijk wel tellen en wisten dat het ergens daar moest gebeuren.

Ik was rond 05:30 al wakker, en ik moest zo nodig naar de wc, niet te doen. Maar ik bedacht nog: ja Thierry slaapt nog, laat ik het maar nog niet gaan doen. Maar rond 5:30-6:00 kon ik niet meer en maakte ik hem wakker. Dat hoefde niet, want hij was dus allang wakker! Lekker dan, verplaats die peanut head dan ff tegen mij praat of zo, haha. Maar dat deed hij niet. Ik zei nog: 'Waarom zeg je niks ik ga echt naar de wc nu hoor, ik moet zo nodig...' 'Is goed', zei hij klaarwakker.

Ik kon mij nog heugen dat ik schrok bij de eerste zwangerschap met de positieve test. Ik dacht dus: dit moet ik niet weer doen, want ik wil hem verassen. Dus nu op een andere manier.

In de avond had ik al een glaasje en de test meegenomen, aangezien ik dus altijd direct naar de wc moet had ik hem zo bij de hand . Het zweet brak me uit en mijn hart zat ik mijn keel. Ondanks dat ik jarenlang test, blijft het rete spannend. Nou hop, even in het potje piesen en de test doen. Ik had overigens gewoon de Kruidvat test van 2V5,-. Prima betrouwbaar. Niks is mooier dan zo een clear test, maar de prijs maakt dat ook mooi. Vooral na zoveel jaar. Even wat druppeltjes druppelen op de test en dan een paar minuten wachten. En dat duurt altijd zo mega lang he, ik heb al zo weinig geduld!

Maar…. Ik was nog geen 10 seconden klaar met de test doen en in 1x TWEE DIKKE STREPEN.. NIETTTT IK BEN GEWOON ZWANGER! Maar ik zei niks. Ik hield me ijzig stil. Ondertussen keek ik mezelf aan in de spiegel en dacht ik : Damn girl you got this!

Ik dacht wel direct dit kan niet anders dan een tweeling zijn, zo snel kwam dat streepje.

Ondertussen pakte ik de test en sloop ik naar de gang om de lamp aan te doen.

Ik zag op dat moment ook dat Thierry aan het duimen was, op het moment dat de lamp aanging hield ik de test omhoog en ik zei: 'JE WORDT PAPA!!!!' 'NIET!', zei hij. Hij sprong op en begon te dansen en geloofde het totaal niet. Ik was in shock, blij absoluut en bang, dat nog iets meer. Daar gingen we samen hoor, springend door de slaapkamer heen! Dit moment vergeet ik nooit meer. Het gevoel dat er dan door je heen gaat, is onbeschrijfelijk zo mooi. Maar ondertussen flitsen ook zeker de momenten door mijn hoofd met de miskraam. Als dit maar niet weer gebeurt. Is het nu weggelegd voor ons?

Ik vroeg aan Thierry: 'Wat denk jij? Krijgen we een tweeling of denk je toch 1?' Dit vroeg ik aangezien we er twee hebben laten terugplaatsen. De kwaliteit van deze twee waren perfect, zo mooi waren ze nog nooit in Nederland. Hij zei direct: 'Dit zijn er twee'. 'Ohhhhh dit zegt mijn gevoel ook', zei ik direct.

Dezelfde dag zijn ook nog even een Clear test gaan halen, dat was leuk om te hebben en voor de foto zeiden we haha. Die gaf natuurlijk ook direct aan dat ik zwanger ben, 2-3 weken. Ook met deze uitslag gaf mijn gevoel aan dat het een tweeling moest zijn.

Zo spannend allemaal. Ik word mama, ik ben zwanger. Zo onwerkelijk allemaal.

Liefs Chantal 

Snap
4 jaar geleden

Gefeliciteerd! En klopte jullie gevoel?

4 jaar geleden

Ik zit hier gewoon met tranen in mijn ogen, van blijdschap voor jullie. Ik herken het spannende gevoel tijdens het testen. Alleen voor mij niet jarenlang testen in de hoop toch echt een keer zwanger te zijn. Maar ik ben wel heel blij voor jullie en ik duim voor een goede zwangerschap. Gefeliciteerd!!

4 jaar geleden

Gefeliciteerd! En grappig: in 2017 heb ik ook op 16 september mogen testen, en gaf ik een positieve test in handen na de 5e terugplaatsing! Da's nu een mooie meid van 1,5!

4 jaar geleden

zit dit gewoon met een big smile te lezen! Zo gegund! gefeliciteerd samen!!!