Snap
  • Zwanger
  • vruchtbaarheid
  • zwanger
  • Kinderwens
  • fertiliteit
  • worden

Zo werd ik zwanger!

en ik maakte van 'zwanger worden' mijn werk.

Het is 2009. Ik ben 30 jaar, woon met mijn vriend in een leuk appartement in Amsterdam, heb een goede baan en een druk leven. Ik heb het echt naar m’n zin, maar mijn kinderwens knaagt. Ik wil heel graag zwanger worden, al een tijdje.

Een jaar daarvoor stopte ik met de pil, ik leefde gezond (dacht ik) en had seks rond m’n ovulatie (dacht ik), maar zwanger werd ik niet. Bij de fertiliteitspoli van het VU volgen onderzoeken en de doktoren stellen hun diagnose: “onverklaarbaar onvruchtbaar”.

Vol vertrouwen was ik begonnen. Maar na anderhalf jaar proberen is mijn vertrouwen, nogal, gedaald. Hoe kan het toch dat ik nog steeds niet zwanger ben? Waarom werkt m’n lichaam niet mee? Twijfels, angst en onzekerheid steken de kop op. Zwanger worden is mijn grootste wens. Ik moet er niet aan denken dat het misschien niet zou lukken. Ik vertel niemand over mijn geheime missie. Niemand mag het weten. En ik wil ze al helemaal niet vertellen dat het niet lukt. Bij opmerkingen als ‘wanneer beginnen jullie aan kinderen?’ of ‘goh, staat je goed zo’n baby’ zak ik een klein beetje door de grond. Ik ben een controle-freak en heb nu geen controle. Onmacht is het resultaat.

De doktoren stellen voor om te starten met IUI en ze vertellen me dat de kans op succes zo’n 20% is. OMG. 20% is echt heel weinig. Ik besluit om niet langer af te wachten. Want, onverklaarbaar onvruchtbaar… oftewel niks aan de hand, betekent dat er een, voor de artsen onbekende, oorzaak moet zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ik zwanger kan worden als ik die oorzaak zelf aanpak.

Research en studies.

Ik ga op onderzoek uit. Hoe word je nu echt sneller zwanger, wat kun je doen om je vruchtbaarheid te verbeteren en de kans op succes bij medische behandelingen te vergroten? En, hoe groot is je eigen invloed daarop? In hoeverre kun je zelf je vruchtbaarheid verbeteren? Wat is waar en wat niet? Ik lees meer dan honderd boeken over fertiliteit, spreek met reguliere artsen, alternatieve artsen en ervaringsdeskundigen. Al snel wordt me duidelijk dat je enorm veel invloed op je eigen vruchtbaarheid hebt. Ik verander mijn leefstijl, mijn voeding en werk aan een positieve mindset. Met gezonde voeding zorg je er niet alleen voor dat je je vruchtbaarheid verbetert, maar ook dat je je kindje een zo gezond mogelijke start geeft. En het werkt… ! Al na twee maanden ben ik spontaan zwanger.

In 2011 wordt Wessel geboren. Het mooiste jongetje van de wereld, een gezonde baby.

Drie jaar later wil ik opnieuw zwanger worden. De bevalling van Wessel was heftig; ik had teveel bloedverlies en ben in shock geraakt. Daardoor was mijn cyclus lange tijd compleet verstoord en werkte mijn schildklier niet zoals het hoort. Ik weet ook dat ik aan mijn mindset moet werken voordat ik weer zwanger kan worden. Je lichaam en geest staan met elkaar in verbinding. Door negatieve emoties geef je je lijf onbewust het signaal dat zwanger worden nu niet veilig is. Ik ben bang voor een herhaling van mijn eerste bevalling. Ik zou toch niet weer in shock raken?! Ik pak mijn angst aan en pak mijn gezonde lifestyle weer op. Binnen drie maanden ben ik zwanger. Geweldig! In 2015 wordt dochter Lot, probleemloos, geboren.

Ik heb van ‘zwanger worden mijn werk gemaakt’.

Ik vond het zo bijzonder om toch natuurlijk zwanger te worden, controle te hebben en zelf mijn vruchtbaarheid te verbeteren. Dat wil ik andere vrouwen ook bieden. Ik heb van ‘zwanger worden’ mijn werk gemaakt. De afgelopen jaren heb ik me verder ontwikkeld tot expert op het gebied van vruchtbaarheid en gezond zwanger worden. Met mijn eigen ervaringen, 9 jaar research, diverse opleidingen in binnen- en buitenland ben ik nu de go-to deskundige van Nederland.

De afgelopen jaren heb ik honderden vrouwen geholpen en zijn er heel, heel veel gezonde baby’s geboren. De vrouwen die mij aankloppen variëren enorm. Er zijn vrouwen die een gezonde basis willen creëren voor een zwangerschap, maar ook vrouwen met PCOS, vrouwen die zwanger willen worden in medische trajecten, of vrouwen die al wat ouder zijn. Ik ben ervan overtuigd; zelf je vruchtbaarheid verbeteren kan. En je voelt je een stuk minder machteloos als je zelf iets kunt doen. Op mamaplaats lees je vanaf nu regelmatig mijn tips om sneller en gezond zwanger te worden.

Inmiddels heb ik al veel geboortekaartjes ontvangen. Daar word ik zo blij van! Bij ieder kaartje op de mat doe ik een vreugdedansje :). 

Je voelt je minder machteloos als je zelf iets kan doen.

5 jaar geleden

Leuke blog! We kijken uit naar meer!