Snap
  • Zwanger

Zo vervelend dat ik dit niet wist

Er zijn zoveel zaken waar je vooraf nog niets vanaf weet en het zou fijn zijn als iemand dit al eerder verteld zou hebben!

Er komt een moment tijdens je zwangerschap dat ook jij constateert, dat sommige zaken gewoon niet hardop worden gezegd. Vaak baal je hiervan, je krijgt het gevoel dat sommige zaken gewoon in de doofpot worden gestopt, terwijl als het wel gezegd zou zijn het jou enorm zou hebben geholpen!

Om je voor een aantal van dit soort momenten te behoeden, hier een aantal doofpot zaken:

1. Eten wordt een wetenschap
Gekweld door ochtendmisselijkheid, alle regels over wat je NIET mag eten, en wat je juist wel weer MOET eten, wordt het kiezen wat je gaat eten gecompliceerd! Je denkt met weemoed terug aan de tijd dat je zonder blikken of blozen kiest waar je gewoon zin in hebt!

2. Ongevraagde adviezen en meningen
Je krijgt zwangerschaps advies van veel kanten: je verloskundige of huisarts, je voorlichtingsboekjes, je familie, vrienden en je buren van 4 blokken verderop. Onthoud dat wat je te horen krijgt, meer te maken heeft met de persoon zelf, dan jijzelf. Mensen vinden het geweldig om hun eigen ervaringen ten gehoor te brengen. Het advies van diegenen die over je gezondheid gaan, die moet je in acht nemen. Verder moet je gewoon je eigen keuzes maken.

3. Je straalt…NOT
Er zijn vrouwen waarvoor de zwangerschap een bron van schoonheid, uitstraling en energie is. En… dan zijn er ook vrouwen die zich dik en somber voelen en nniet kunnen wachten om hun eigen lichaam weer terug te krijgen, al is het maar tot op zekere hoogte. De meesten zitten hier ergens tussen in, maar is gedurende de 40 weken aan verandering onderhevig . Negeerin ieder geval de perfecte zwangerschapsbuikjes uit de bladen; een zwangerschap is niet te fotoshoppen!

4. Je maakt je zorgen om je zorgen maken

Alleen maar weten dat stress een negatief effect heeft op de zwangerschap, kan al stress opleveren! Het is normaal om een zekere mate van stress en spanning te hebben, en uit onderzoek blijkt dat een gemiddelde hoeveelheid prima is voor de ontwikkeling van de baby. De stress die wel problemen kan opleveren tijdens de zwangerschap is een zeer hoog stres niveau, wat je niet vaak zult hebben, vergelijkbaar met oorlogen en overlijdens in de familie. Gewoon zorgen maken is niet gevaarlijk!

5. Zwangerschapskilo’s zijn persoonsgebonden
De vraag hoeveel je aankomt en of je de kilo’s weer zal verliezen, hangt samen met heel veel factoren. De beste manier om hiermee om te gaan, is om zo gezond mogelijk te eten en actief te blijven. Bespreek eventueel vragen over je kilo’s met de verloskundige. Aankomen hoort nu eenmaal bij het proces!

6. Geobsedeerd met het ontwijken van risico’s? Paniek ligt op de loer.
Er zijn de afgelopen jaren steeds meer studies openbaar, die vertellen wat de risico’s allemaal zijn. Dit kan spanning met zich mee brengen. Je wilt immers je baby zo goed mogelijk beschermen. Maar ga niet panieken als je merkt dat je niet alle risico’s kunt indekken. Hoe hard je ook probeerd om je baby te beschermen, je kunt niet alles controleren. De kansen zijn gewoon groot dat het prima gaat met jou en je baby!

7. Humeurig zijn kan, maar te veel kan iets anders betekenen...
Zwangerschap is een tijd van vreugde, maar het kan ook een tijd zijn van gecompliceerde emoties! Wisselvalligheid is normaal! Aan de andere kant kunnen aanhoudende negatieve gedachten een signaal zijn van angst en een depressive, wat kan voorkomen tijdens de zwangerschap als ook na de bevalling. Het is belangrijk om deze gevoelens met je verloskundige of huisarts te bespreken. Er zijn diverse benadelmethoden.

8. Je bevalling gaat anders lopen dan jij verwacht
Bevallen is een onzekere onderneming, dus je bevalling helemaal proberen te plannen zal er niet voor zorgen dat je weet hoe het allemaal zal lopen. Maar, door het vormen van een beeld bij de bevalling, kun je je wensen communiceren. Echter, wanneer je hier heel strikt in bent, kan het tegen gaan vallen. Dit kan weer leiden tot een gevoel van falen na de bevalling, ook al is de bevalling prima verlopen.

9. Er zijn spullen die eigenlijk nutteloos voor je zijn
Een nieuwe baby vraagt eigenlijk maar om weinig, in het kader van spullen. Jijzelf echter, zal relaxt vinden als je alles in huis hebt, tot aan de kleinste details aan toe. Vraag om je heen wat mensen het meest nuttig vonden om in huis te hebben…EN totaal nutteloos. Maar onthoud dat het altijd subjectief is!

10 Zwanger = start van het ouderschap
Je leert eigenlijk al om te gaan met het steeds wakker worden tijdens het slapen en om na te denken over andermans behoeften. Je begint na te denken over hoe jij als ouder wilt zijn. Je zult best flinke beslissingen moeten nemen, welke onderhandeling nodig zullen hebben tussen de ouders. Wellicht zul je al gevoel van opvoedings instincten gaan ervaren.

8 jaar geleden

http://www.mamaplaats.nl/blog/wat-ze-je-niet-vertellen-over-mama-zijn Hierbij de link :) Hij zit wat anders in elkaar dan de bovenstaande blog, maar ik vond het erg leuk om te schrijven! Dank je voor je interesse!

8 jaar geleden

http://www.mamaplaats.nl/blog/wat-ze-je-niet-vertellen-over-mama-zijn Hierbij de link :) Hij zit wat anders in elkaar dan de bovenstaande blog, maar ik vond het erg leuk om te schrijven! Bedankt voor je interesse!

8 jaar geleden

Daar ben ik ook wel erg benieuwd naar eigenlijk!

8 jaar geleden

Zou jij de link daarnaar ook willen delen. Ben benieuwd wat jij erover geschreven hebt Imararinde!