Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Zo anders dan bij de eerste!

Zwangerschappen zijn niet te vergelijken! Dat is iets want ik elke week dat mijn zwangerschap voortzet me meer en meer begin te beseffen..

Het begon allemaal met de gemberthee, mijn vaste remedie voor de misselijkheid bij mijn zwangerschap van A'lynn. Kwam er een golf misselijkheid op? Gemberthee. Met een zuurder mandarijntje en cracker als ontbijt. 

Gelukkig was ik los van de bekende ochtendmisselijkheid niet zo vaak misselijk en hielpen de 'standaard' middeltjes vrijwel altijd. Nu is dat wel anders, ik ben nu tussen de 7-8 zwanger van ons tweede kindje en het is vanaf het begin al raak.            Het HcG-hormoon verdubbeld natuurlijk de eerste periode van je zwangerschap en daarmee ook mijn misselijkheid.

Vanaf het moment dat ik opsta tot ik naar bed ga kan ik nauwelijks iets eten, en ik ben de afgelopen weken dan ook heftig aan het experimenteren over wat nu wel werkt en wat niet. Ik kan al behoorlijk want dingen van de lijst schrappen en ik begin wanhopig te worden. Hoe kan het toch dat ik me nu zo beroerd voel terwijl ik er bij mijn vorige zwangerschap makkelijk vanaf kwam? Het beruchte geen twee zwangerschappen zijn hetzelfde kent iedereen wel, en als vanzelfsprekend had ik niet verwacht dat dit van toepassing zou zijn op mij. Maar na wat rondvragen bij moeders met twee of meer kinderen kreeg ik al snel te horen dat dit echt klopt en niet alleen voor de misselijkheid. 

Pijn aan het bekken is een veelvoorkomende klacht bij zwangere vrouwen en ik was bij mijn eerste zwangerschap een van die pechvogels die bekkeninstabiliteit kreeg te verduren. Ook dat komt terug heb ik mij laten vertellen. En met al deze nieuwe informatie maak ik me toch wel een beetje zorgen. Ik moet maar accepteren dat ik deze zwangerschap geheel los moet zien van mijn vorige en me laten verassen! Maar voor iemand die graag de touwtjes in handen heeft is dat niet altijd fijn. 

Ondanks dat geniet ik er wel van en is het toch ook weer leuk om te zien wat er allemaal hip & happening is op babygebied dit jaar. Een ding weet ik zeker..ik vermaak me wel (al hoop ik dat de misselijkheid snel weggaat)!

8 jaar geleden

Hoi Lindsy83, Daar heb je zeker gelijk in, er zijn ook zoveel mooie momenten waar we van kunnen genieten. :D

8 jaar geleden

De ongemakken zijn elke zwangeschap inderdaad weer anders, soms erger, soms minder. Maar het moment van blijdschap dat je het hartje hoort kloppen of de plopjes in je buik die je een blij gevoel geven zijn gelukkig wel hetzelfde :) Ik duim voor je dat het verder mee mag vallen met de kwaaltjes en dat je lekker mag genieten!