Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Zijn we niets meer gewend...?!

Wij hebben een schat van een dochter en hopen dat ze mogelijk nog een broertje of zusje erbij krijgt.
Nu sprak ik een vriendin die op het punt stond te bevallen van haar 2e kindje. Deze zwangerschap was niets zoals de eerste. Het was zo zwaar nu er al eentje rondliep ! Een andere vriending (die er inmiddels 2 heeft rondlopen) beaamt dit.

Toen begon ik te denken... Is dit echt of raken wij verwend. Mijn ouders komen uit een gezin met 7 en 9 kinderen. Uiteraard werkte mijn oma's niet. Althans niet in de traditionele manier. Een van mijn oma's was boerin op een grote boerderij. Das ook werk wat altijd doorgaat. En toch was het heel normaal om zoveel kinderen te krijgen.
Hoe kan het dan dat dit nu anders lijkt te worden ervaren?
Is dit omdat de sociale druk hoger ligt. Kinderopvang is duur, de kinderen van nu hebben veel (en duur) speelgoed, werk en dus voelen we meer druk...? of hebben we nu gewoon het idee dat kinderen meer vermaakt (moeten) worden dan vroeger..?

Ik merk dat mijn meisje de dure (en meestal gekregen) kado's links laat liggen en het meeste lol heeft met een oude tennisbal of als ze buiten mag ravotten. Ook laat ik haar lekker haar ding doen, zonder iedere beweging af te wegen of te waarschuwen. Wij zijn tenslotte ook met vallen op opstaan groot geworden.

Ik hoop dan ook maar dat een tweede lukt. Het zal best zwaar worden maar ik denk dat er zoveel moois voor terug komt.

Mijn motto is : het is gemakkelijk om te klagen maar lachen is gezond ;-)

 

 

10 jaar geleden

Dat proberen wij ook. Het hoeft niet altijd spectaculair te zijn om te kunnen genieten. We merken dat onze kleine juist van een wandeling of fietsen geniet omdat we dat met zijn allen doen! Genieten dus

10 jaar geleden

Sowieso denk ik dat we willen dat onze kinderen het alleen maar leuk hebben en doen er zoveel mogelijk aan om dat waar te maken. Misschien wordt het ook wel eens tijd om onze kinderen ook wat verantwoordelijkheid te geven wat betreft klusjes doen. Bovendien is het in veel gezinnen zo dat er verschillende sporten gedaan worden, clubjes worden afgelopen en nog zoveel meer waardoor er vaak wel een soort stress ontstaat, je moet tenslotte op tijd zijn...meedoen in de kantine van de sporthal, meegaan naar wedstrijden enz enz. Het zou voor iedereen vast beter zijn als we onze vrije tijd beter indeelden, er lekker op uit gaan op een vrije zaterdag...naar het bos of strand...een beetje onthaasten zeg maar. Ik probeer dat nu wel zoveel mogelijk te doen, en het werkt echt. De kinderen leren dat een uitje ook gewoon eens niets hoeft te kosten, lekker boterhammen mee en een flink eind fietsen enz.

10 jaar geleden

Ik denk dat we wel zelf dat 'moeten' creëren . En als we dat doen, moeten we niet achteraf klagen ben ik van mening. Natuurlijk heeft iedereen het wel eens zwaar... En ik wil ook wel eens klagen. Maar als ik er aan denk dat ik alles heb wat ik.zelf gewild heb en meer kan ik alleen maar glimlachen. Zeker als het om de kleine gaat.

10 jaar geleden

Helemaal mee eens! Tegenwoordig 'moet' er veel meer.