Snap
  • Zwanger

Ziekenhuis in, ziekenhuis uit...

Deze week staat toch wel echt in het teken van het ziekenhuis. Al twee keer ben ik deze week in het ziekenhuis geweest en zondag ga ik weer.

Bij mijn vorige bezoek bij de verloskundige bleek mijn bloeddruk weer gestegen wat betekend dat ze verder onderzoek wouden. Zelf waren ze na een urine onderzoek naar eiwitten en de hartslag van het kindje en mijn bloeddruk klaar met onderzoeken en leek het ze het beste om mij verder te sturen naar het ziekenhuis. Ik kreeg daarbij te horen dat de kans groot is dat ik overgenomen zou worden door het ziekenhuis en dat ik ook best wel eens ingeleid zou kunnen worden. Dit voelde een beetje als een dejavu omdat dit bij mijn vorige zwangerschap ook gebeurt is. Toen wel pas met week 41 maar verder kwam het erg overeen. Ik ging er dan ook redelijk vanuit dat ik in het ziekenhuis te horen zou krijgen dat ik ingeleid zou worden.

In het ziekenhuis was mijn bloeddruk echter weer gedaald en omdat ik verder geen klachten had, het kindje het verder goed deed en ik geen eiwitten in mijn urine had zitten (dit kan op zwangerschapsvergiftiging duiden) mocht ik gewoon weer naar huis en mocht ik weer gewoon bij de verloskundige verder lopen.

De volgende dag begon ik echter hoofdpijn te krijgen wat een teken kan zijn van een te hoge bloeddruk. Aan de andere kant heb ik al snel hoofdpijn als ik niet goed geslapen heb en dat had ik die nacht ook niet. Ik vond het dan ook moeilijk om te besluiten of ik nou wel of niet naar de verloskundige moest bellen maar uiteindelijk besloot ik dit toch wel te doen. De verloskundige kwam mijn bloeddruk weer meten, net als de andere dingen en ook dit keer was mijn bloeddruk weer gestegen. Zij heeft daarom toch weer met het ziekenhuis overlegd en die besloten dat ik de volgende dag toch maar weer langs moest komen. Dit keer gaven ze aan dat wanneer mijn bloeddruk weer hoog zou zijn ik ingeleid zou worden. Hier ging ik dan ook al helemaal vanuit toen ik vanochtend naar het ziekenhuis ging. 

In eerste instantie was mijn bloeddruk weer heel hoog maar de rest allemaal goed. Na twee uur hebben ze mijn bloeddruk weer gemeten en toen was de bloeddruk weer gedaald. Lekker handig dus. Omdat het ziekenhuis erg vol was op dit moment hebben ze besloten mij niet direct in te leiden, helaas want ik was er eigenlijk wel klaar voor. Ik heb bloeddruk verlagende medicijnen gekregen en moet zondag weer voor controle langs komen. De thuisbevalling is nu geheel van tafel helaas maar wel heb ik een datum gekregen wanneer ik weer naar het ziekenhuis moet voor de inleiding. Dat is fijn want dan weet ik nu in ieder geval dat ik niet weer naar huis gestuurd word. Natuurlijk moet ik eerder bellen als ik meer klachten krijg maar voor nu moet ik gewoon even tot zondag (de volgende controle) even volhouden.

Wel spannend zo, nu ik de datum weet waarop ze gehaald gaat worden :) ik ben erg benieuwd of het weer net zo snel gaat als de vorige keer want de dokter had het erover dat ik dan best weer naar huis kan wanneer het ballonnetje geplaatst is, ik ben daar zelf enigszins sceptisch over omdat het de vorige keer redelijk vlot ging. We zullen zien, time will tell.