Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Ziek en 28 weekjes zwanger

Een zwangerschap te mooi voor woorden maar helaas heeft de weerstand even verloren.

Alweer 28 weken zwanger de weken vliegen voorbij, totaal geen kwaaltjes of pijntjes. Ja een paar die neem ik voor lief want de kwaaltjes die ik heb is alleen puur lichaams verandering die alleen wat meer hygiëne vragen als normaal. 

Maar helaas met het kwakkelende weersomstandigheden toch verkouden geraakt oké dat hoort er wel een beetje bij maar dan die akelige griep erbij pfff. Het is ook erg fijn dat je weerstand ook op een laag pitje staat.  Ik had eerste instantie toch wel even een angst van ja mmm wat is dit ineens bijna 28 weken nergens last van en dan in eens last van maagzuur branding, warm koud, hoofdpijn.. Dus ik dacht een te hoge bloeddruk wat vreemd is tijdens de controles van de verloskundige heb ik een lichte lage bloeddruk wat geen zorgen wekt bij hun. 

Voor alle zekerheid toch maar even gebeld van wat dit precies te betekenen heeft aangezien ze me wel goed in de gaten houden omdat mijn kleine uk in mijn buik niet een grote baby wordt maar dat had ik zelf al verwacht.  Gelukkig was ik snel gerustgesteld en moest ik zo wie zo er voor zorgen dat ik voldoende bleef drinken en kleine porties moest gaan eten. Nou ja laat eten maar weg dat blijft helaas niet binnen dan maar zo veel mogelijk drinken. En hopen dat het snel weer over is. Voor nu eerst maar veel rusten, drinken en slapen. 

9 jaar geleden

Oow bah dat is wel het vervelendste wat er is. Die verkoudheid kost al veel energie en dan nog meer energie verbruiken tijdens het puffen en persen. En gelukkig bestaan er middeltjes. Ja dat ga ik zeker doen rusten en zoveel mogelijk slapen. Ook al ben ik zelf altijd heel actief en totaal geen stilzitter. En gelukkig verneem ik nu langzaam aan me steeds beter worden ondanks dat ik nog mijn zoontje van 2 heb rondlopen die niet altijd zin heeft om nog te slapen tussen de middag. Maar de vitaminen staan al klaar in de koelkast en maak er smoothies van en gelukkig blijft het redelijk binnen. Maar super bedankt.

9 jaar geleden

Bah ziek zijb is heel vervelend maar nog vervelender las je zwanger bent. Ik ben in week 40 zwaar verkouden geworden. Hoe bedenk je het? Toch maar even naar de huisarts omdar ik het al voor me zag met een volledig dichte neus te moeten puffen. Gelukkig goede neusspray gekregen die ik tijdens de weeën nog even heb gespoten en verder nergens last van gehad. In het kraambed heb ik nog wel zitten snotteren. Maar ja je weerstand krijgt na zo'n inspanning ook wel een deuk. Veel vitaminen (als je weer kan eten) en lekker slapen/rusten. Beterschap!