Snap
  • tweeling
  • tweelingmama
  • tweelingzwangerschap
  • termijnecho
  • verloskundige

“Zie jij wat ik zie?” - Verloskundige

Twee kloppende hartjes



20 april 2022, onze eerste echo. Wanneer zouden we uitgerekend zijn, als alles maar goed is, als het hartje maar klopt, hoeveel weken zal ik al zwanger zijn.. Vol vragen, spanning en adrenaline gingen we samen naar de verloskundige praktijk. Onze intake hadden we al gehad, vandaag stond in het teken van de termijnecho.

Daar lag ik dan op het bed. Er werd wat koude gel op mijn buik gesmeerd en de echoscoposite ging vluchtig met de echoscoop over mijn buik heen. Ze ging één keer heen en weer en haalde vervolgens de echoscoop weer van mijn buik af. "Zie je wat ik zie?" "Nou", antwoordde ik heel nuchter, "ik heb geen idee wat jij ziet." Het was voor mij de eerste keer dat ik naar een echo keek, ik wist niet eens waar ik naar moest kijken. Als het hartje maar klopt…  "Ik zie twee hartjes kloppen." zei de echoscopiste vervolgens.

WAAAAT twee hartjes, we krijgen niet één, maar twee kindjes. Het was heel even stil, maar als snel waren we heel blij met dit nieuws. Hoe bijzonder is dit, wat een cadeautje. Hoewel het in de familie voorkomt, hebben we er nooit serieus rekening mee gehouden dat het een tweeling zou kunnen zijn. Die dag ging er zoveel door ons heen. Ik weet nog dat we met het avondeten aan tafel zaten, beide helemaal in gedachte verzonken. Het voelde alsof we druk in gesprek waren, maar beide zeiden we niets.

Vol trots vertelde we aan iedereen het mooie nieuws. De reactie van andere mensen zijn niet altijd zoals je van te voren verwacht...

"Dat is echt mijn grootste nachtmerrie", "Ik moet er niet aan denken", "Je gaat het echt heel zwaar krijgen", "Jij liever dan ik" Dit zijn zomaar een aantal kreten die wij te horen kregen bij onze aankondiging. Nou met recht, ik liever dan jij. Twee kindjes, ja dat zal flink aanpoten worden, maar dit is toch het mooiste dat er is. Deze twee kindjes hebben altijd wat aan elkaar, een tweelingband is zo sterk en ik mag dit van dichtbij meemaken. Twee kindjes om van te houden, dubbel zoveel liefde, dubbel zoveel geluk. 


Maak nu je account aan op Mamaplaats & maak 3x kans op een DEPLAY Tablet t.w.v. €180! 🎁

1 jaar geleden

Oh wauw gefeliciteerd