Snap

Zeg eens eerlijk: Sta jij op voor een zwangere vrouw?

Zeg eens eerlijk: Sta jij op voor een zwangere vrouw? Van iedereen aan wie ik dit vraag krijg ik dezelfde reactie terug: ''Ja tuurlijk!''

Maar ondertussen...

Ik zal deze blog even kort introduceren :). Ik ben dus Sophie van de redactie en op dit moment 32 weken zwanger van mijn eerste kindje. We weten nog niet wat het is, dus dat wordt straks extra spannend!. Voor mijn werk (redactie Mamaplaats) reis ik elke dag op en neer van Den Bosch naar Utrecht. Dit doe ik met de trein (en een stukje op de fiets).

Zoals mede treinreizigers vast kunnen beamen, is het de laatste tijd echt extreem druk in de trein. Als je een plekje kunt bemachtigen heb je geluk. Normaal vind ik het nooit zo erg om te staan maar nu ik zwanger ben...

Mijn zwangerschap verloopt tot nu toe perfect, geen tot weinig kwaaltjes en lekker fit. Toch is een half uurtje staan best pittig. Dat is pas sinds week 28 ongeveer. Perfect! Dacht ik... Want ook sinds week 28 is mijn buik goed zichtbaar na een mooie groeispurt.

Maar toch lukt het me vaak niet om een plekje in de trein te kunnen bemachtigen... Dat terwijl ik zeker weet dat er mensen om me heen, die dus wel een zitplek hebben, gespot hebben dat ik zwanger ben. Het was vorige week zelfs zo dat ik oogcontact had met een meneer die 1 minuut daarvoor naar mijn buik zat te kijken (of mijn borsten dat kan ook ;)), hij schrok er een beetje van... Snel pakte hij een koptelefoon, deed deze op zijn hoofd en sloot zijn ogen. Toen we uitstapten op Utrecht liep hij met zijn hoofd naar beneden de coupe uit.

Gisteren kwam er een man op het perron in Utrecht naar me toe gelopen. Hij zei: 'Sorry mevrouw, ik zag pas ter hoogte van Geldermalsen dat je zwanger bent en wist niet zo goed hoe ik het moest aanpakken en heb heel zwak mijn mond gehouden. Nu heb ik spijt.'. Wel dapper dat hij het nog naar me toe kwam!

Nu hoor ik dagelijks van vrienden, familie en collega's dat ik gewoon iemand van zijn of haar stoel af moet 'trekken'... Maar dat gaat me iets te ver. Ik durf het niet... Dan sta ik nog liever.

Hoe denken jullie hierover? Hebben jullie ook zoiets soortgelijks meegemaakt? En zeg eens eerlijk: Zou jij opstaan?

Ow en kijk eens, dit is hij of zij dan: Lief hé?!

6 jaar geleden

Helmaal mee eens!

6 jaar geleden

Goede actie is dat! Moeten we in NL ook doen ;)

6 jaar geleden

Pfff.. wat erg dit!

6 jaar geleden

Ja af en toe lijkt het of iedereen vooral met zichzelf bezig is... Gelukkig is je man gestopt om de vrouw te helpen!