Terug
Blog header image

Zal er een bevruchte eicel zijn? (Blog 4)

We wachten op "het" telefoontje. En als, zal de embryo zich innestelen. Het zal een hele spannende tijd worden voor ons.

Het zijn 2 hele spannende dagen, ik slaap snachts slecht. Na 2 dagen krijgen we het verlossende telefoontje ; goedemorgen mevrouw, we hebben bevruchte eicellen, we verwachten u morgenvroeg om 10.00 uur op de afdeling... yeahhh wat een opluchting.

Die nacht slaap ik prima! Ik hoop dat ze 2 bevruchte eicellen (als we er 2 hebben) terugplaatsen, maar dit horen we pas na de terugplaatsing. Het AZM heeft een streng beleid, als er een bevruchte eicel type A is (is de beste kwaliteit) zal er maar 1 teruggeplaatst worden, bij type B en C worden er 2 teruggeplaatst. En 2 is ook maximaal.

We rijden om 8.45 uur aan naar Maastricht. Tijdens de rit moet ik een halve liter water drinken, dit zodat ik een volle blaas heb. Dit is, zodst mijn baarmoeder wat omhoog komt te liggen. We melden ons op de afdeling, en we mogen meteen doorlopen. Ik moet heel erg plassen door het water. Ik mag meteen plastsnemen in de stoel, het terugplaatsen is zo gebeurd en heb er nauwelijks iets van gevoeld. Als het klaar is mag ik gaan plassen, maar ik durf niet,  wat als ik het er meteen uitplas. Ze stellen me gerust dat dat echt niet gebeurt. Als ik terug ben vertellen ze dat ze 1 bevruchte eicel hebben teruggeplaatst, ik ben erg teleurgesteld, want ik hoopte dat ze er 2 terug hadden geplaatst ivm meer kans.

Met mijn magische eicel in me rijden we terug naar huis, en begint het lange wachten.

2 weken duurt lang. 

Op 2 October 2008 is het zover, ik heb dan ook al 2 weken een test thuis liggen en vandaag gaan we hem gebruiken.

Ik plas over het staafje, maar lang hoeven we niet te wachten. Er verschijnen vrijwel meteen 2 dikke vette strepen. We vliegen elkaar in de armen en schreeuwen van blijdschap. 

WIJ ZIJN ZWANGER!!!!!!

Ik ga meteen iedereen bellen die wisten van onze behandeling, en iedereen is blij. Ik bel ook naar het AZM. Deze zijn ook heel blij voor ons. We maken meteen een afspraak voor 23 October, dan zullen we de eerste echo krijgen. Ook krijgen we te horen dat we nog 2 embryo's van A kwaliteit hadden, deze hebben ze ingevroren.

De eerste 3 weken loop ik met een big smile rond. Ik voel me op en top zwanger.

Op 23 October zitten we al vroeg in de auto. Ik ben op van de zenuwen. 

We worden vrijwel meteen naar binnen geroepen. Ze vragen me hoe ik me voel, en voor ik antwoord kan geven, zegt ze ; kom dan gaan we wel eerst kijken, want ik zie dat je op van de zenuwen bent. Ik krijg een inwendige echo, vrijwel meteen zien we iets, maar ik zie iets raars. Zij ziet het ook, en vraagt aan ons ; we hebben toch maar een embryo teruggeplaatst? Ik had het dus toch goed gezien. Een tweeling, eeneiig nog wel.(zie echo foto) En de hartjes kloppen ook allebei. Van de spanning begin ik te huilen. Wat een geluk!!!

In de auto naar huis bel ik onze ouders en broers en zussen op, en vertel dat de hartjes kloppen. Ze snappen er niks van, huh hartjes, hoe kan dat... ze hebben er toch maar 1 teruggeplaatst. Ik vertel dat het voor ons net zo'n verrassing was.

Eenmaal thuis bel ik mijn eigen ziekenhuis voor de vervolgafspraak. 3 weken later mogen we al komen.  De 3 weken vliegen voorbij, en iedereen die het wil horen vertellen we dat we zwanger zijn. Elke dag beleef ik met een big smile. 

3 weken later in ons eigen ziekenhuis krijgen we ook weer een echo, ik kan het nog steeds niet geloven, maar de echo liegt niet. Alles is goed met onze tweeling. Wat een bofkonten zijn we toch. Over 4 weken worden we pas weer verwacht.

Ondertussen gaan we ons vast oriënteren in tweelingwandelwagens, bedjes boxen enz. 

In mijn volgende blog vertel ik over de derde echo en over het onverwachte wat ons overkwam.

Lindsy83
6 jaar geleden

Wat bijzonder! Ben benieuwd hoe dit verder gaat!

EvaD
6 jaar geleden

Bij je uitleg te lezen is het niet afgelopen zoals het zou moeten.. Gelukkig zie ik wel 2 vrolijke mannetjes op je foto!

Annemiek2
6 jaar geleden

Ook ik heb je stukje gelezen waarin je je voorstelt. Ik vind het verdrietig hoe deze zwangerschap is afgelopen. Tegelijk ben ik blij om te lezen dat jullie daarna toch nog 2 kinderen mochten verwelkomen in jullie gezin. Ik hoop dat je je verhaal hier kwijt kan en dat je op deze manier alles een plek kan geven. Heel veel sterkte met het schrijven van alles.

Diana_77
6 jaar geleden

Zeker weten, we hebben nu 2 heerlijke boys.

Diana_77
6 jaar geleden

Dank je, ik merk dat het erg prettig is om het van me af te schrijven.

Ilona0903
6 jaar geleden

Mooie blog!

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Zo train en beweeg ik thuis!

Geen oppas is niet langer een excuus






Tot een paar jaar geleden gebruikte ik regelmatig het excuus 'ik heb geen oppas en kan niet van huis om te sporten'. Maar ondertussen weet ik beter! Ik hoef niet van huis om te sporten of bewegen. Ik heb alleen een dosis discipline nodig en een beetje verbeeldingskracht. Niet te lang nadenken, maar 'bust a move!'

Die quote zag ik laats voorbij komen bij iemand op Instagram. Beweeg gewoon, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat dan? Ik zal met je delen hoe ik dat doe. En geloof me, dit lukt me heus niet iedere dag. Soms zijn er dagen dat ik mezelf hier ook aan moet herinneren. Maar daarom schrijf ik het graag op, dan kan ik op zo'n dag mezelf hier opnieuw aan herinneren ;-)

Zo wordt 'bust a move' kinderspel

Geen oppas, geen excuus! Sport samen met je kind(eren). Stoeien, acrobatiek. Leg een paar matjes neer in je woonkamer en je hebt een hemelse playground. Lekker muziekje op en gaan met die banaan! Ik stoei regelmatig met mijn zoon, ondertussen zo'n 18 kilogram schoon aan de haak. En genoeg extra ballast voor een squat of plank.

YouTube

Vind je het lastig om zelf iets te verzinnen? YouTube is een walhalla, maar er is zoveel te vinden dat kiezen lastig is. Er staan namelijk veel work-outs op die je lichaam niet ten goede komen en gebaseerd zijn op onrealistische trends en onjuiste beweringen. Ik deel hier een aantal van mijn favoriete kanalen met leuke en verantwoorde work-outs. Gratis en voor niets, dus wat houd je nog tegen? Bust a move!


Mijn favoriete work-out kanalen

Caroline Girvan - start eens met de Beginner Epic Series. Haar accent is misschien even wennen, maar het voordeel is dat ze tijdens de work-out niet praat, maar laat zien wat er van je verwacht wordt. Veel aandacht voor techniek, goede uitvoering en leuke muziek heeft ze eronder gemonteerd. Nog een voordeel je kunt work-outs vinden van 10 tot 60 minuten. Met of zonder attributen (denk aan elastieken, gewichten etc.) Ik ben benieuwd of je het net zo verslavend vind als ik. 


Yoga with Adrienne - eerlijk is eerlijk ik moest erg wennen aan haar uitleg in het begin. Ook deze dame spreekt Engels namelijk. Het duurde even voor ik door had dat ze met pelvis het bekken bedoelde haha. Maar haar video’s zitten super goed in elkaar. Ze praat soms veel, maar legt je wel steengoed uit hoe je de yoga moves kunt uitvoeren op je eigen tempo. En ook hier heb je de keuze uit hele korte of langere sessies, dus makkelijk in te passen in je dag. Want zeg nou zelf 10 minuten eerder opstaan is niet zo’n enorme opgave toch? 


Zappsport - Zin om te bewegen en je kind(eren) ook? Zappsport heeft een hele playlist vol met speelse work-outs die je thuis kunt doen. De work-outs worden gepresenteerd door Nathan Rutjes en Steven Brunswijk. Zij sporten samen met hun kinderen. Plezier gegarandeerd.


Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de voordelen van trainen en bewegen!


- Je versterkt je spieren en botten Een sterk lichaam geeft je zelfvertrouwen

- Je bent in het moment bezig Hoe actiever je dag, hoe beter je slaapt in de nacht 

- Trainen zorgt voor nieuwe verbindingen in je brein 

- Door regelmatig te bewegen verminder je de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie 

- Regelmatig bewegen/trainen vermindert stress


Vind je het lastig om meer beweging in je dag te krijgen? Ik help je graag! Volg me hier of op Instagram of kijk op mijn website www.katinkaschippers.nl