Snap
  • Zwanger
  • Gezond

YOGA, ZWEMMEN EN EEN HAMBURGER

Hoe het ondernemen van zwangerschapsactiviteiten, voor mij om meer draait dan fit zijn/blijven.

Voordat ik zwanger werd, had ik een aantal wensen voor tijdens mijn zwangerschap. Uiteraard staat het krijgen van een gezond kindje bovenaan. Maar ook op mijn lijst stond de wens voor een fitte zwangerschap.

Ik wilde zo'n vrouw zijn waarvan andere zich afvragen 'hoe doet ze het toch'. Ze loopt nog steeds op hakken, werkt full-time, heeft nog een de energie om haar sociale leven goed te onderhouden en ook nog sporten.

Eenmaal aangekomen in mijn 30ste zwangerschapsweek blijkt dit voor mij een utopie. Ik heb zeker geen klagen over mijn zwangerschap, maar mijn hakken staan al maanden in de kast (veel te ongemakkelijk), en full-time werken viel me toch erg zwaar. Verder wordt ik vaak al moe van de gedachte om aan het einde van de dag nog op pad te gaan.

Van het sportieve kwam ook niet veel, want waar begin je, als je eigenlijk helemaal niet zo sportief bent...
Ik dacht ik begin bij het begin; kijken wat er in de buurt aan zwangerschapsactiviteiten te doen is. En zo kwam ik al snel uit op zwemmen en yoga.

Drie weken geleden heb ik voor het eerst een proefles voor beide gedaan. En al snel leerde ik dat het tijdens deze activiteiten om veel meer gaat dan fit blijven. Hieronder een opsomming van mijn ervaringen:

  • Je ontmoet andere aanstaande moeders, ieder in een eigen fase van de zwangerschap
  • Je kunt ervaringen uitwisselen, super leuk om een zwangerschap vanuit iemands anders zijn perspectief te horen
  • Je kunt zien/horen wat je nog te wachten staat qua kwaaltjes en leuke momenten. Dacht dat mijn buik nu al groot was :)
  • Bij mijn zwem- en yogalessen word de focus gelegd op de band tussen moeder en kind
  • Iedere week is het spannend om te zien wie er is voor de les, zou er al iemand bevallen zijn?
  • Mijn man kan mee naar sommige yoga lessen, het is erg fijn voor hem om ook handige tips mee te krijgen

En een extra voordeel vind ik dat ik best die hamburger kan eten na zo'n les. Want sinds mijn zwangerschap heb ik meer trek in junkfood dan ooit.

Mijn eindconclusie: ik wilde dat ik eerder was gestart met de zwangerschapsactiviteiten! Het draait namelijk om veel meer dan in beweging blijven.

Heb jij tips, voor een actieve zwangerschap, of leuke dingen die je tijdens je zwangerschap kunt doen? Ik ben nieuwsgierig!