Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • zwanger
  • bizar

Wow: zó lang duurde de langste zwangerschap ooit!

Wij vinden 40 weken al een hele zit...

Een zwangerschap duurt normaal gesproken gemiddeld 40 weken, ongeveer 280 dagen. Voor de meeste vrouwen is dat een hele zit, maar het kan erger! 

375 dagen

Beulah Hunter uit Los Angeles droeg haar kindje namelijk 375 dagen. Wow, what? Dit zijn 12 maanden en 10 dagen, wat gelijk staat aan de lengte van de zwangerschap van een walvis. Je zou denken dat baby Penny in 1945 behoorlijk zwaar was bij de geboorte, maar niets is minder waar. Ze woog 7 pond.

Echt waar?

Wij zetten onze vraagtekens bij dit verhaal, maar Beulah’s behandelend arts, Dr. Beltz, beweert dat het waar is. Als bewijsmateriaal had hij een laboratoriumtest die op 24 maart 1944 aangaf dat Beulah zwanger was. Beulah's laatste menstruatie had ze op 10 februari. De eerste 3 maanden verliepen zoals bij een 'gewone' zwangerschap, totdat de groei plots stagneerde. 

Eerste schopjes

Toen Beulah 6 maanden zwanger was, voelde ze toch de eerste schopjes van de baby. Iets wat normaal rond de 19e week van de zwangerschap gebeurt. Vervolgens werd de hartslag van de ongeboren baby voor het eerst in september gehoord, die zou normaal gesproken al in juli te horen geweest moeten zijn.

Miskraam

We horen je denken: kan het zijn dat Beulah eerst een miskraam heeft gehad en daarna weer snel zwanger is geworden? Daarop antwoordt Dr. Beltz kort maar krachtig: "Onmogelijk". Hmm...