Snap

wie hoe en wat zijn wij als gezin.

In deze blog vertel ik iets over mijn zelf en over mijn kinderen. Maar ook wat ik als werk doe en hoe ik hier aan ben gekomen.

Hallo allemaal,

Dit is mijn eerste blog. In deze blog zou ik mij voorstellen maar ook wat ik doe en hoe mijn kinderen zijn.

Mijn naam is Annemieke Wissink getrouwd met Erik en moeder van twee prachtige jongens.

Ik werk als gastouder wat ik met heel veel plezier doen. Ik heb altijd op een kinderdagverblijf gewerkt tot dat ik er door bezuinigen uit moest. Daarna ben ik in de thuiszorg gegaan maar toch bleef het werken met kinderen mij erg aan trekken.

Tot dat vrienden van ons zwanger werden en voor een dag in de week nog oppas zochten. Ja dit was natuurlijk voor mij wel iets om over na te denken omdat ik dan toch weer met kindjes kon gaan werken. Maar wat moest er allemaal geregeld worden . Moest me gaan inschrijven bij gastouderbureaus moest een verklaring van goed gedrag aanvragen maar ook voor erik. Daarna gesprekken met gastouderbureaus. De GGD kwam langs voor inspectie. De RIE werd in gevuld.

Maar wat wel een ander voordeel was is dat ik mijn eigen jongens niet weg hoefde te brengen.

Nu ben ik bijna een jaar verder en heb inmiddels drie kindjes voor de opvang. Dus dat loop wel heel lekker.

Mijn eigen jongens zijn nu 3,5 en 1,5 de oudste gaat 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal en straks naar school. De jongste is nu nog thuis maar wij willen hem straks ook naar de peuterspeelzaal doen.

Het zijn wel twee jongens maar allebei met een heel ander karakter.

De oudste is echt een kindervriend hij vind het knuffelen met de kleintjes erg leuke daar in tegen vind de jongste het leuk om een kusje te geven maar van de rest interesseert het hem niet. Hij is echt een klauteraar overal boven op klimmen en van alles uit halen wat de oudste nooit geprobeerd heeft. Maar ja dan zeggen wij altijd maar als er niks in zit is het ook niet goed.

Dit is en kort hoe ik tot deze situatie ben gekomen.

7 jaar geleden

Dank je wel Loes het is zeker af en toe wel zwaar. Maar dat weet je van te voren. Ik kan het van jou ook goed voorstellen dat je zegt dat je een andere rol dan moeder wilt zijn. Wat ik merk aan mijn werk is dat ouders blij zijn met de gewone gezinsituatie. Niks moet alles mag.

7 jaar geleden

Welkom!! :) Gastouder zijn lijkt me aan de ene kant ideaal maar aan de andere kant ook wel zwaar. Een van de dingen die ik fijn vind aan werken is even het huis uit zijn, even een andere "rol" dan mama zijn. Ik zou niet kunnen wat jij kan! Respect :)