Terug
Blog header image

Welke moeders werken er onregelmatig en hebben tips?

Eerder deze week schreef ik al over de 3 R's, Rust, Reinheid en (on)Regelmaat.
Loes van der Leer
6 jaar geleden

Mijn vriend is de gene met de dagen en tijden die altijd veranderde. Ik werk nu vaste dagen en tijden gelukkig. Mijn beste tip is, probeer zo snel mogelijk vaste tijden en/of dagen weer terug te krijgen. Dat geeft het aller meeste rust. Is dit geen optie? Dan elke week aan het begin je hele week uitplannen, oppas regelen op de punten die nodig zijn. Hopelijk is je oppas flexieble.. Succes!!

Anoniem
6 jaar geleden

Hier werk ik 24uur per week onregelmatig als verpleegkundige en ik vind het heerlijk. Sochtends gaan de jongste twee. (Thijmen bijna 3 en lillie 7 mnd) naar het kdv, dan brengt papa ze weg. Beide gegeten en aangekleed. Vervolgend brengt papa de tweeling naar school om half 9 en ben ik weer op tijd thuis ze op te halen. Met een avonddienst gaan ze wanneer het kan smiddags naar oma en anders een half dagdeel kdv. Wij hebben flexibele opvang. Het is soms plannen en puzzelen maar het onregelmatige werken zorgt ervoor dat ze minder vaak op de opvang zitten.

Anoniem
6 jaar geleden

Mijn man en ik werken allebei onregelmatig in de 24-uurs dienst. Dit houdt ook in dat we om het weekend werken. Ons rooster is 6 wkn vooruit vastgezet, maar we kunnen het wel zelf al enigzins inschatten, omdat we een 18 weeks rooster hebben wat zich steeds weer herhaalt na die 18 wkn. Behalve de reserve-diensten, die worden soms pas een aantal dagen van tevoren en soms zelfs pas dezelfde dag, ingevuld. Het is een heel gepuzzel en geplan, zonder de luxe van opa en oma in de buurt, maar gelukkig hebben we een redelijk flexibele opvang kunnen vinden en hoeft ons mannetje niet heel veel naar de opvang als we beiden contra-diensten draaien.

Anoniem
6 jaar geleden

Jij hebt dan best nog een regelmatig rooster... Mijn geluk is dat mijn ouders bij ons komen dus dan hoeft mijn dochter zich niet aan te passen. Die kan dan gewoon lekker haar ding blijven doen. Misschien bij een hele vroege dienst vragen of je ouders eens een nachtje komen logeren?

move
6 jaar geleden

Ik werk ook onregelmatige diensten en vind dat heerlijk. Doordat mijn man regelmatig werkt hebben wel niet veel opvang nodig. In de weekenden in hij thuis en met avonddiensten hoeft ze maar eventjes weg. Met dagdiensten breng ik haar smorgens bij opa en oma. Heb in 5 min haar kleren aan en eten doet ze daar. Als ik uit de nachtdienst kom kruip ik een paar uur in het bed van me ouders en neem haar vervolgens mee naar huis. Dank er eventueel als dat kan er overna of je kindje de nacht ervoor al bij je ouders kan slapen. Is er ook een partner die jou kind smiddags op kan halen?

Blog header image

your kidding me?!

van rs naar openhart operatie, corona, naar kawasaki

Hi! zoals jullie ik mijn vorige blogs kunnen lezen is mijn dochter geboren met een zeer zeldzame hartafwijking en zijn we er door het rs virus achtergekomen. ze heeft met de leeftijd van 5 weekjes een openhart operatie ondergaan en daarna zijn er nog meerde opnames geweest. Mae is erg vatbaar, meer dan ze dachten helaas. Nu Mae eindelijk een beetje stabiel leek te gaan, kreeg mijn vader spontane blindheid. hij bleek een halsslagader vernauwing van 97% te hebben. je geloofd het niet maar tijdens het operatie gesprek kreeg mijn vader voor het eerst een insult. niet 1 maar 5. verschrikkelijk! hieraan is hij geopereerd en gelukkig goed herstellende. phoe wat was dit heftig! 2 dagen thuis en Mae stopt met drinken en heeft hevige koorts. 11 dagen lang hoge koorts! de dokter blijft zeggen uitzieken, maar mijn dochter drinkt niet meer en hup wij wachten niet meer en gaan weer naar Mae haar afdeling waar ze word opgenomen met de 6e ziekte, een buikinfectie en herpes in haar keel ! herpes like how?!  in eerste instantie verdachten ze Mae van Kawasaki, eerste keer dat we hier van hoorde! maar godzijdank had Mae het niet. Mae geneest snel en we zijn weer thuis, oke dit kunnen we ook weer afstrepen, alles begon in november, we zijn nog geen jaar verder en Mae heeft meerdere malen aan een zijde draadje gehangen, banen zijn verloren gegaan, mijn vader was er bijna niet meer, auto verloren. ik bleek een hart ritmestoornis te hebben. nu moest het toch echt wel genoeg zijn geweest riep iedereen en was ook wat ik dacht, nooit verwacht dat ook mijn zoontje van net 4 de zeldzame ziekte van kawasaki zou hebben ! Hoe dan>! tot 4 weken eerder had ik er nog nooit van gehoord! plus het is zeldzaam en eerst dachten ze dat Mae het had, hoe kan nu Ilay het in godsnaam hebben. Toeval? hadden wij de alarmsignalen en symptonen al moeten weten? mijn zoon, die altijd dag in en uit met mij is geweest , en zn zusje moeder en vader abrupt weken lang moest missen toen zn zusje ernstig ziek was. mijn zoon die al zoveel gezien heeft, zoveel ziekenhuizen voor zijn zusje, zovaak mama kwijt omdat ze snachts naar het ziekenhuis moest. nu lag jij daar, ziek, prikjes hier en prikjes daar, ook jouwn hart.. hoe.. waarom? die vraag moet ik eigenlijk ook helemaal niet meer stellen want het brengt je helemaal nergens. al een jaar lang gebeurd er met ieder die ik het meest lief heb iets met het hart, zeldzame dingen. mijn mooie kindjes wat zijn jullie verdomd sterk zijn! en jullie rocken jullie zelf overal doorheen, en dit zullen we met zijn alle blijven doen ! JIJ WIJ SAMEN

Lieve Ilay, jij redde Mae met het rs virus, anders wisten wij nooit dat Mae haar hart maar voor 9% werkte en hadden we haar dood gevonden..

Lieve Mae, jij redde Ilay door het eerdere vermoeden van kawaski te hebben, anders had het wel heel slecht kunnen aflopen.


we zijn bijna door het jaar heen, door de hel kan je wel zeggen, maar ook weer gezegend! want we leven allemaal stuk voor stuk, maar de pijn, de angst, de trauma's die blijven. we zijn er bijna.. het jaar is bijna klaar op de datum dat dit alles begon.. 

Anoniem
23 minuten geleden

Een nieuw jaar bijna. Met heel veel liefde voor mijn helden.