Blog header image

Wel of niet vertellen??

De kleine is nu bijna 2. Ik heb een nieuwe vriend. Ga ik het nu wel of niet vertellen dat we eigenlijk een gezinnetje willen gaan stichten?

Mijn zoontje uit mijn vorige relatie is nu bijna 2. Sinds januari 2015 heb ik een nieuwe relatie en dat gaat eigenlijk heel erg goed. We wonen al samen en hij heeft zelfs mijn zoontje geaccepteerd als een van hem zelf. Terwijl hij zelf nog geen kinderen heeft!

We hebben het er al een aantal keer over gehad. We willen graag meer kinderen. Een groot gezin, dat willen we alle twee heel graag. Maar, gaan we het onze ouders vertellen dat we zwanger willen worden? Vinden ze dat niet "te snel"? Is het niet te snel? 

Om de situatie te schetsen. Toen ik 28 weken zwanger was van de eerste heeft mijn toenmalige vriend mij uit huis gezet. Met de mededeling dat hij toch maar geen vader wilde worden. Of ik 'het kind' dan toch maar niet weg zou geven of weg kon laten halen. Inmiddels denkt hij over dat vaderschap weer heel anders maar dat wordt een heel ander hoofdstuk. 

Terug naar het mogelijke zwanger worden......

Wat zouden jullie doen? Het onze ouders vertellen dat we het willen gaan proberen? Of het voor ons houden en pas vertellen na de "12" weken??

Ik hoop dat jullie iets van advies hebben dames!

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Mischien ben ik nu super mega ouderweds maar mischien kunnen jullie, jullie relatie is officieel maken, dus trouwen. En dan aan kids beginnen. Zijn je ouders dan meer gerust? Ben je dan zelf meer gerust? Of ben ik nu echt een oma?! Haha :)

amvbijnen
6 jaar geleden

Nee joh, dat is geen oma gedachte. Wij hebben er ook aan gedacht maar daar willen we heel graag wat meer voor sparen..

Loes van der Leer
6 jaar geleden

Ja totaal begrijpelijk!! Same here :)

nijn81
6 jaar geleden

Proberen kinderen te 'maken' vind ik echt heel intiem en iets persoonlijks. Daar heeft niemand iets mee te maken. Ik zou het dus pas vertellen als het zo ver is! Of wil je een soort van goedkeuring? Wat doe je als ze het niet goed zouden keuren? Gewoon lekker je eigen ding doen hoor! Het is jouw leven!

Lindsy83
6 jaar geleden

Doen wat goed voelt, als je het graag wilt vertellen dan doen, zit het je niet lekker om te vertellen dan pas als het daadwerkelijk zo ver is. Je weet ook nooit hoe lang zoiets kan duren...

Chiara
6 jaar geleden

Ik zou zeggen; volg jullie gevoel. Doe waar jullie je prettig bij voelen want je bent niemand verantwoording schuldig. Sowieso vind ik deze keuze heel intiem en persoonlijk, en tussen jullie tweeën. Alvast veel succes (en plezier) met proberen zwanger te worden!