Snap
  • Zwanger

Wel of Niet als speelgoed?

Mijn man en ik hebben zo onze verschillende meningen over bepaald speelgoed...

Wel of niet... Wel of niet???

Het spookt toch een beetje door mijn hoofd. Ik wil graag aan mijn proncipes blijven houden maar als je wederhelft er totaal het tegenovergestelde er van vind, tja wat doe je dan?

Het gaat hier om speelgoed, de nep vuurwapens pistolen en dat soort gekkigheid. 

Nu vind ik nep wapens(vuurwapens en pistolen) totaal NOT DONE!! Ik wil gewoon niet hebben want wapens zijn niet leuk. Maar helaas denk mijn lieve wederhelft er anders over, die vind het wel kunnen zolang je kan zien dat het speelgoed is. Helaas wordt dat steeds moeilijker, echt van nep te onderscheiden.

Nu zal onze kleine man niet bij een pinautomaat een oud bessie de stuipen op het lijf jagen maar toch voorheen had dat speelgoed vaak alle kleuren van de regenboog.

Oorlogje, boefje en politie, cowboy en idiaan het zijn spellen die gespeeld worden, maar moet dan "schietgeweld" toegepasr worden? Het is iets wat je als ouders niet geheel tegen houdt maar met weerhouden van dergelijk speelgoed kan ik het wellicht het de kop indrukken, bij onze zoon dan.

Vele ouders, opa's & oma's zijn cadeautjes aan het kopen voor de naderende Decembermaand... kijken jullie naar dit speelgoed? Zo ja wordt het dan ook gekocht?

Ik vraag naar hoe jullie er zelf over denken.

7 jaar geleden

Ik ben ook absoluut niet van dit speelgoed. Mijn mening is dat,hoe lief je kind ook is,dit speelgoed toch iets oproep in een kind. Tuurlijk zijn vele jongens hiermee opgegroeid,en die lopen heus niet allemaal als schietgrage criminelen rond. Mocht mijn kind bij een ander spelen waar dit speelgoed wel is,zal en kan ik hem niet verbieden daarmee te spelen. Maar zelf zal ik het niet zo snel in huis halen. Maar ieder zijn mening,een moeder die dit wel geeft is niet per definitie slechter en zal ik ook niet veroordelen.

7 jaar geleden

Zo hies moeten zombies zijn

7 jaar geleden

Nee word niet gekocht, vaak wel gewonnen en uitgezocht op de kermis, maar dat is meestal na een paar weken kapot en kan dan de prullenbak in. Maar hier worden zo bies gekild bij minecraft dus is net zo erg volgens mij. Geloof niet dat hij het in het echt van plan is. Maar ik speelde vroeger thuis ook van die schietspelletjes. Van duck hunt ( was ook met een geweer richten) tot een spelletje van dome nog wat. Moest je zien te ontsnappen en ook iedereen neerschieten die je tegenkwam. Ben dus niet falikant tegen. Heb eigenlijk het idee met alles, zodra het onder toezicht gebeurd en ze zich nu ermee kunnen uiten op spelniveau zal het later allemaal niet zo interessant zijn omdat het nooit mocht ofzo.

7 jaar geleden

Ik vind het geen probleem. Naar mijn idee worden kinder-onderwerpen vaak groter gemaakt dan ze zijn door de ouders. Maar dat moet ieder voor zich weten, hoor! Het lijkt me wel vervelend als je partner er anders over denkt, want het lijkt me best lastig om hierin een middenweg te vinden. Ik zou het persoonlijk (nog) niet kopen omdat mijn zoon pas 2 wordt, maar zodra hij ernaar vraagt of het van zijn zakgeld wilt kopen, dan mag hij dat wat mij betreft wel.