Snap
  • Zwanger
  • Bevalling
  • voorbereid
  • geboorteplan
  • bevalplan
  • #geboorte

Wel of geen geboortepakje opnemen in je geboorteplan?

Het klinkt misschien een beetje gek. Opnemen dat je een geboortepakje hebt in je geboorteplan. Maar heb je wel eens foto’s gezien van de eerste kleertjes die een kindje aan heeft? Persoonlijk heb ik de foto’s die gemaakt zijn van mijn eerste kindje maar zwart wit gemaakt. Want ik weet niet wat de kraamverzorgster dacht.. maar… roze met geel en een blauw mutsje..

Come on.. serieus?

Ik had er geen waarde aan gehecht welke kleertjes mijn meisje als eerste aan gedaan zou worden. Tot de dag van vandaag heb ik daar spijt van.. Ik had namelijk wel 50 setjes die beter matchen. Alleen had de kraamverzorgster dus de ‘reserve’-la open getrokken. Voor in het geval dat die andere 50 setjes in de was zouden zitten.. Wist ik veel dat je een newborn eigenlijk zo weinig mogelijk van kleren wilde wisselen.. doodeng die mini armpjes en beentjes in die kleren te krijgen. Plus die navelklem die enorm in de weg zit en andere doodsangsten met zich meebrengt. Maar daar vertel ik in deze blog over de navelstreng meer over.

Bij de tweede ging ik deze fout niet nog een keer maken.

Dit keer had ik 2 setjes klaar gemaakt. Deze had ik een plastic doorzichtig zakje gestopt met loeigroot een briefje ‘Maat 50 – Geboortepakje – eerste kleertjes.’ en respectievelijk ‘Maat 56 – Geboortepakje – eerste kleertjes.’

Alle andere kleertjes had ik een soort van verstopt in dozen die niet zo makkelijk open gingen. Geen ‘reserve-la’ kleertjes deze keer.

Dat kon niet mis gaan.. alleen die kleertjes die zaten in de luier tas slash vluchttas voor als we toch naar het ziekenhuis zouden gaan. Dus de vraag ‘welke kleertjes moet hij aan?’ kwam wel, maar nu kon ik zeggen. ‘In de vluchttas ligt het klaar :-)’.

Succes gegarandeerd.

En mocht je je nu afvragen. Staat deze vraag echt in dé geboorteplan.online tool. Ja! Zeker ja! Ik wil namelijk dat jij voor altijd met een verliefde blik naar die eerste foto’s mét leuke matching kleertjes kunt kijken. Jij zult nooit denken bij het terug kijken van de foto’s “ohw ja.. die kleertjes.. de kraamzorg had de ‘reserve-la’ te pakken..” En daarnaast.. lekker excuus om nog even te gaan shoppen toch? 😉