Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • echo
  • worden

Wel of geen baby op komst

Ik neem jullie mee naar het jaar 2016. Dit is het jaar dat we bewust gekozen hebben om te kijken of ik zwanger kon worden. Dit is helaas niet zonder slag of stoot verlopen en dit deel ik graag met jullie. 

Het is januari 2016 dat mijn spiraaltje is verwijderd, maar wegens een verre vakantie hebben we onze kinderwens even uitgesteld. We gingen naar een land waar het Zika virus actief is. Als we binnen een maand na terugkomst geen symptomen van Zika zouden hebben dan mochten we er voor gaan. Gelukkig hebben we beide geen symptomen gekregen hiervan. 

Op het moment dat we ervoor konden gaan was het al juni 2016. Ik weet dat je een zwangerschap niet plant en geduld moet hebben. Spijtig genoeg ging mijn cyclus na terugkomst van onze vakantie op de hobbel. Een cyclus van ongeveer 3 weken. Ik wilde niet gelijk naar de huisarts hiervoor gaan en heb dit 3 maanden aangekeken. Helaas bleef mijn cyclus 3 weken. 

Het begon nu toch wel tijd te worden om eens wat informatie in te winnen bij de huisarts. Die wisten gelukkig niet beter dat we al vanaf januari probeerden zwanger te worden en wilden gelukkig meteen tot actie overgaan. Het kon zijn dat ik een te snel werkende schildklier heb. Het kon ook zijn dat ik een vleesboom in mijn baarmoeder heb of cystes in mijn eierstokken. 

Ik ben gelijk naar het lab gegaan voor het afnemen van bloed. De volgende dag zou ik hiervan de uitslag krijgen. Dat ging gelukkig allemaal erg snel. Gelukkig was er niets aan de hand met mijn schildklier en was ik nog geen stap verder. 

Om te controleren of ik cystes op mijn eierstok heb of een vleesboom in mijn baarmoeder zouden ze een echo van mijn onderbuik maken. Gelukkig kon ik 2 dagen later al terecht. 

Om een goed zicht te krijgen op je blaas en andere organen moest ik van te voren veel drinken en bij voorkeur niet meer plassen. Wat is dat lastig zeg niet mogen plassen als je zenuwachtig bent. Eindelijk waren we wanneer beurt en waren we voorbereid op slecht nieuws. Het duurde niet lang of ze zag iets heel anders dan waar we vanuit gingen. 

Ze zag een vruchtzakje in mij baarmoeder, maar helaas nog geen kloppend hartje. Wat was dan een fijne verrassing zeg. 

Ik mijn volgende blog lees je hoe mijn zwangerschap verder is verlopen.