Snap
 • Zwanger
 • luiers
 • goedkopeluiers
 • luierverschonen

Weetjes over luiers

Op zoek naar leuke en interessante weetjes over luiers? Mamaplaats verzamelde de leukste feitjes en weetjes over luiers inclusief de beste luier aanbiedingen!

Op zoek naar de goedkoopste luiers? Mamaplaats zette alle luier aanbiedingen op een rijtje!

Weetjes over luiers

 • De gemiddelde baby gebruikt ongeveer 1.800 luiers per jaar. Als je ervan uitgaat dat een luier per stuk ongeveer €0,20 cent zijn dan kosten luiers €360,- per jaar.
 • Hoe sneller je kindje zindelijk is, hoe minder luiers je gebruikt. Kinderen die wasbare luiers dragen zijn eerder zindelijk.
 • Het Nederlandse gezegde "iemand in de luren leggen" vindt zijn herkomst in de middeleeuwen. De uitdrukking betekent dat iemand zicht al te gemakkelijk door iemand laat leiden, op een manier dat deze persoon beetgenomen wordt. Luiers heetten toen nog geen luiers maar "luren" (enkelvoud: luur), en dit is later pas "luier" geworden
 • Katoenen luiers zijn pas beter voor het milieu als je ze langer dan 3 maanden gebruikt.
 • Kans is groot dat jouw baby begint te plassen zodra de luier af is. Om te voorkomen dat je de commode moet droogmaken is het verstandig om de luier na het losmaken een paar seconden losjes om laat zitten.
 • Voorkom lekken door de randjes van de luier altijd naar buiten te trekken.
 • Wanneer je kindje zindelijk wordt, en je dus geen luiers meer nodig hebt, verschilt per kind. Je kunt het natuurlijk wel stimuleren, maar vaak geven ze zelf aan wanneer ze eraan toe zijn.

Heb jij ook leuke weetjes over luiers? Deel het in de reacties.

Bekijk hier de meest actuele luier acties!

5 jaar geleden

Super handige tips! Wij zelf gebruiken het merk <a href="https://www.voordeeldrogisterij.nl/merken/pampers">pampers</a>. Wat is jullie ervaring hiermee?

8 jaar geleden

De tip om de luier bij het uitdoen nog even er voor te houden, zou ik graag aanvullen met wat informatie vanuit de 'baby zindelijkheids communicatie' afgekort BZC. Je kunt dit moment namelijk ook perfect gebruiken om BZC te introduceren. Maak de luier los, als hij nog droog is heb je trouwens de grootste kans op succes, maar zelfs als hij al nat is kan het lukken. Zorg dat je op de commode een emmertje of iets hebt waarin je een plas kan opvangen. Hou je baby er boven waarbij je het hoofdje en de beentjes goed ondersteund en het kontje in het emmertje hangt. En maak een pppppssssss geluid. En dan is het even afwachten....wacht iets van 2 minuutjes...je zult versteld staan!!! Baby's zijn namelijk eigenlijk al zindelijk!!! Wil je meer hier over weten, google dan eens op baby zindelijkheids communicatie of de Engelse term is Elimination communication (EC) Veel plezier er mee en ik ben benieuwd of mensen dit gaan proberen en wat hun ervaringen zijn! :)