Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • IVF
  • teleurstelling

Weer niet gelukt... ;-(

IUI poging 5 is nu alweer even geleden. Ik heb een klein beetje bloedverlies gehad, maar kan het nu niet echt een normale menstruatie noemen. Vanmiddag toch voor de zekerheid nog maar een zwangerschapstest gedaan... Maar helaas. De test zegt NIET ZWANGER. Hoe vaak heb ik dat al in een schermpje zien staan... Wat een teleurstelling weer. Ik had nu echt goede hoop. 5 dagen over tijd en zo'n klein beetje rood, dat het niet noemenswaardig is. Maar nee dus...

Eind mei de eerste afspraak voor het IVF traject. Eventjes hoopte ik dat dat allemaal niet nodig zou zijn en dat we rond de kerst met z'n drietjes (of meer) zouden zijn, maar het ziet er niet naar uit.

Nu dus weer alle moed bijeen rapen en het vervolgtraject instappen... Dat is nu nog even moeilijk na die teleurstelling, maar na het weekend zie ik het vast wel weer positiever in. Het is zo moeilijk om positief te blijven hè. We zijn nu al drie jaar bezig! Je leest vaak dat je een lange adem moet hebben, en dat klopt! Het idee dat we al een kindje van twee jaar hadden kunnen hebben als het allemaal soepeltjes zou zijn gelopen. Raar, maar iets waar we maar niet teveel aan moeten denken. Zo is het nu eenmaal niet...

Toch heb ik stiekem het idee dat die test het gewoon fout heeft. Ik heb last van een wat opgezette buik (overstimulatie) en zo laat duidt dat vaak op een zwangerschap, ik ben heel erg moe en ik ben bij vlagen misselijk. Misschien een foute test...?

9 jaar geleden

Hoi Mony, Het is inderdaad zeer frustrerend als je IUI pogingen niet lukken...maar meid...geef de moed nooit op! Mijn vriend en ik hebben 4 jaar geprobeerd, nu bij ons is de 5de IUI-poging onverwacht gelukt....alhoewel de dokter had gezegd dat het niet zou lukken. We hebben samen nu een gezonde zoon van 6 maand. We maakten soms wel gebruik van een pauze om ons even de rust te gunnen want het is een zeer tijdrovend iets en vergt veel van je relatie en persoon zelf. Goed dat je toch probeert ' positief' te zijn. Ik wens met heel mijn hart dat dat de tijd snel komt dat die test positief kleurt!!!! Heel veel succes!! PS Ik vind het heel moedig en goed dat je erover praat.

9 jaar geleden

Wat een naar verhaal meis lees mijn blog is misschien geeft het je wat moet ik heb het zelfde schuiten gevolgd liefs

12 jaar geleden

hoi mony, dat is balen zeg ... wij hebben ook het hele traject doorlopen en helaas was het bij ons niet gelukt . maar gelukkig zijn de wonderen de wereld nog niet uit ,want wij zijn uiteindelijk na bijna 10 jaar toch nog papa en mama geworden van een prachtige dochter die nu al bijna 3 jaar wordt. ik wens je heel veel succes!! groetjes ilse

12 jaar geleden

Hey Mony, wat vrezelijk dat je test negatief was.....hoe wel ik je geen valse hoop wil geven het zou best kunnen dat hij geen gelijk heeft....Maar als je pregnyl gespoten hebt kan dit je gevoel van "zwanger" zijn wel verklaren. Ja IVF is een hele grote stap verder. Ik heb dat helemaal niet zo ervaren, ja de puntie was wat minder fijn maar ik vond het al met al minder belastend als de IUI. Bij IUI blijft heel veel onzeker, bv: heb je wel een eisprong en komt er wel een bevruchting. Deze dingen zijn duidelijk bij IVF en dat vond ik heel fijn om te weten. Ik blijf duimen dat je test stuk was en je zwanger bent maar als dit niet het geval is....met IVF liggen de kansen wel weer hoger om wel zwanger te worden! xxx, sandra