Snap
  • Zwanger

Week 28: Pretecho gehad en kamertje bijna klaar

Het begint nu echt op te schieten! De voorbereidingen voor zijn kamer zijn in volle gang en tussendoor nog even een pretecho laten maken :))

Vorige week was het dan zover voor mijn ouders en schoonouders....Ik wist dat ze ontzettend graag een keer een echo mee wilden maken dat we ze hebben meegenomen naar een pretecho centrum om alvast een glimp van onze baby boy op te vangen. Vroeger kreeg je vaak slechts één echo tijdens je zwangerschap en de kwaliteit van toen is niets vergeleken met wat er nu allemaal mogelijk is. Voor hun was dit dan ook een enorme speciale en spannende dag! (misschien zelfs nog wel een beetje meer dan voor ons :))
Na veel teleurstellende verhalen van vrienden en mensen om ons heen welke al eerder een pretecho hadden gedaan, had ik me voorgenomen er niet teveel van voor te stellen. Je moet geluk hebben dat de kleine er net goed voor ligt en hij duidelijk in beeld wilt komen. Ik hoopte wel voor mijn ouders en schoonouders, die niet om de hoek wonen, dat ze iets van hem konden zien.
De pretecho duurde zo'n half uur en was geweldig om mee te maken! Onze kleine heeft ons ruim 20 minuten de tijd gegeven om hem goed te bekijken, vooral zijn gezichtje was goed in beeld. Daarna liet hij duidelijk merken er klaar mee te zijn. Hij draaide zich om en bleef zo stil liggen haha. Wat bijzonder om dit te zien en wat een gek idee nog steeds dat het een echt mensje is dat in mijn buik groeit, leeft en beweegt! Het is net of ik naar een film van iemand anders keek terwijl het echt ons zoontje was die groot op de tv werdt uitgezonden.
Vol van blijdschap en onze handen vol met een usb stick met alle foto's en een dvd met de bewegende beelden, liepen we na drie kwartier het echocentrum uit. Misschien dat ik wat minder veeleisend ben maar ik kan een pretecho echt aan iedereen aanraden! Het is zo bijzonder en leuk om je kleine alvast te zien, ook al is het maar voor heel even. Ik ben nu vooral heel erg benieuwd of hij er straks ook echt op zal lijken wanneer hij geboren is...

De weken rondom de pretecho stonden verder vooral in het teken van voorbereidingen... Ik merk dat ik nog geen nesteldrang heb maar ik wil wel heel graag zijn kamertje tot het mooiste kamertje van het huis maken :)) De meubeltjes zijn deze week binnen gekomen en ik ben gisteren op pad geweest voor gordijnen, een lamp en accessoires. Het begint er nu echt op te lijken! Ik vind het nog wel een vreemd idee om een kamertje te maken en in te richten voor onze babyboy die er pas over een paar maandjes is... Maar wat een geweldig gevoel ook wanneer ik trots in zijn kamer sta en naar zijn bedje kijk...Over iets minder dan 3 maanden ligt hij hier heerlijk in te slapen en ben ik moeder... Zo panisch als ik vroeger werd van dat woord, nu voel ik alleen maar blijdschap en trots. Voor ik het weet is het nu zover en zal hij er echt zijn. Maar blijf nog maar lekker even zitten hoor kleine, ik zal dit gevoel ook wel gaan missen als je straks uit mijn buik bent!

Liefs xxx Chris