Snap
  • Zwanger

WEEK 12: WAT GAAT HET SNEL!

Het was als de dag van gisteren maar we zijn inmiddels bijna 12 weken verder.

Exact 12 weken en 10 uur geleden waren mijn vliezen gebroken.

Mason kletst de hele dag door, als hij niet slaapt, zo gezellig. Hij krijgt inmiddels al 5 keer 200 cc voeding binnen en groeit goed. Volgens de cijfertjes groeit hij zelfs boven gemiddeld! Ik schat hem nu op 63 cm, want hij past 62 maar ook soms al maat 68. En ik weet nog dat ik dacht, toen Masey net geboren was, daar past hij nog laaang niet in! En inmiddels is het al zover. Volgende week mogen we weer naar het consultatiebureau dan zullen we eens zien hoe lang en zwaar ons lieve kereltje is.
Ik ben zo benieuwd wat zijn reactie zal zijn op zijn eerste fruithapje. Dat mag bij een baby van 4 maanden toch? Hoe oud was jouw kindje bij het eerste hapje en hoe reageerde hij of zij daarop?

In mijn omgeving is er al een tijdje een heuse babyboom aan de gang. Maar deze komt steeds dichterbij! Mason krijgt in juni een nichtje! Mijn schoonzusje Kelly is zwanger van een meisje, super leuk. Ook mijn heeele goede, lieve vriendinnetje Mandy is zwanger. Het is ze zo gegund! En Nick zijn beste vriend en zijn vrouw hebben vorig jaar september óók al een vriendje voor Masey op de wereld gezet, Jazzley! Wat leuk he, al die kinders.

Veel moeders kijken me boos aan, als ik het onderwerp aankaart. Of vertellen me dat ik blij moet zijn met wat ik ervoor terug heb gekregen, wat ik uiteraard ben, duh! Ze doen net of ik het raarste op de wereld zeg en alsof ik de enige ben die me er zo over voel; die striemen aka tijgerstrepen! Ja, super stoer, mooi en fijn om zwanger te zijn maar ik voel me tóch best wel onzeker over mijn lichaam met die paarse strepen. Ben ik dan écht de enige die zich er zo over voelt? Vervagen de strepen nog een beetje? Kan ik er wat opsmeren? Het zijn er niet heel veel, maar toch. Ik kreeg ze pas aan het eind van mijn zwangerschap en tijdens de bevalling zijn er nog een paar bijgesprongen. Ik weet dat heel veel mama's vinden dat ik niet moet zeuren, maar ik doe het lekker toch ;-)

Hoe was voor jullie de eerste keer dat je voor een langere tijd weg van je baby was? En wanneer was dat dan? Volgend weekend ga ik samen met mijn lieve vriend, ehh man, een weekend weg. Ja, een héél lang weekend van vrijdag tot en met zondag! Heerlijk, uiteraard. Lekker shoppen, uiteten en misschien ergens een zonnebankje pakken. Maar als ik alleen al aan het weekend weg denk mis ik m'n kleine prullie al! Mijn moeder komt oppassen dus dat geeft wel een fijn gevoel. Die heeft immers al 3 kinderen opgevoed dus daarover maak ik me geen zorgen.
Ik weet ook zeker dat Nick en ik het super naar ons zin zullen hebben maar ik ben zo benieuwd hoe het is zonder Mason.
We willen dat weekend naar Rotterdam, Utrecht en/of Den Haag. Weten jullie nog leuke babyboetiekjes te vinden in één van de plaatsen? Let me know!

Vanaf volgende week ga ik weer lekker veel bloggen. Op maandag vertel ik jullie hoe mijn week was en op donderdag heb ik het over een onderwerp wat me bezighoudt. En misschien gooi ik er nog wel een blogje tussendoor!
Vergeet vooral niet te reageren, ik heb echt super veel aan jullie tips en reacties, waarvoor dank!

Als je het leuk vindt kun je me volgen op Instagram. Daar plaats ik dagelijks foto's van Mason en andere leuke (baby)dingetjes. Je kunt me vinden onder de naam: mamaplaats_anouk. See you there!

XOXO

9 jaar geleden

Sorry lang verhaal. Was vergeten dat de grote H&M super schattige boxpakjes en kleertjes heeft. En trendy mama kleren. ;-)

9 jaar geleden

Hoi, leuke blog en.een stoere naam Mason. Is altijd leuk als je samen zwanger ben, mijn vriendin was in juni 2012 bevallen en ik in aug 2012. Ik kon altijd bij haar terecht en kreeg ook veel kados. Hoefde de eerdte 3 maanden bijna niks te kopen. Ja eerste x moeder is altijd even aftasten, vragen hoe en wat. Als ik nu terug denk dan heb ik zoiets van oh meid wat maak je je nou druk om. Je wilt het beste voor je baby. Regelmatig stoelgang, slaappatroon, huilen. Je doet het goed zo te horen. 12 weken ja gaat snel. ;-) Ik was begonnen met 4,5 maanden voor de zekerheid. Ze kreeg net voeding voor hongerige baby's en had toch beetje trek. Op advies wachte ik half uur tot een uur na de fles met groente of fruithapjes. Dat gaat niet samen. Ze was gek op banaan, wortels. Brood lukte niet echt. Denk met 6 maanden gepureerde warm eten. Soms apart gekookt. Toetje daarna als ze wilde. Vast eetmomenten; 6 uur flesje, 9 of 10 uur flesje, 12:30 groente of fruit hapjes. dat hangt er vanaf of ze trek heeft. 3 of vier uurtjes dutjes. Met 6 maanden had ze echt een vervangende maaltijd na de ochtend fles en om 15;00 groente hapje. 19;00 fles kon ze slapen. Daarna een papfles. Door het vast voedsel kreeg ze beetje harde ontlasting maar met 100 ml per dag water en een beetje roosvicee laxo om de dag ging het best goed. Ze poepte niet meer regelmatig. Soms ook 2 dagen niks. Darmen moeten wennen. Naarmate ze ouder werd at ze warm rond 16;00 of 17;00. Tussendoortjes ook. Wij gingen na 3 maanden ( herstellende van hechtingen!) naar de bioscoop daarna uit eten, of gewoon een avondje alleen thuis en de schoonma paste op ondanks de onenigheden toch wel een gerustelling. Tuurlijk wilde ik vaak weten hoe het ging met mijn babytje. We kregen veel apps met verhalen en leuke fotos. Logeren met de kleine bij oma of huishouden doen en de kleine en papa waren dan bij oma. Als ik ziek was idem dito. Ja hou op, schei uit zeg. Ik ook net voor mijn bevalling. Bam, striemen, opgezwolle voeten, aambeien (sorry) alles. Ben chronisch ziek dus al vroeg in de zwangerschap erg benauwd, moe. Gelukkig kreeg ik homeopathische medicijnen vd huisarts. Had met 6 maanden veel energie. Dat was leuk. Geen zwangerschapskilos want kon geen etenslucht verdragen. Dus at begin weinig tot niks. Toen ze 3,5 maanden was begon ik weer in te halen met snoepen. Heb nu een blubberbuik. Ik had erg grote buik. Kreeg vaak te horen of ik een tweeling kreeg. Werd na de bevalling minder en lichter, maar bio oil hielp geen 'tuut'. Lekker ontspanning voor jou, en papa natuurlijk. Utrecht ken ik niet. Den Haag is de Mango (kids) erg leuk en schattige kleren. Is wat prijzig, ik had veel gekocht toen ze korting hadden dus fingers crossed. Overdekte gedeelte vd stad. Prenatal kent iedereen wel. Rotterdam, den haag is de Zara ook trendy, weet ik niet zeker vd maat 50-68. Weet wel iets anders in Almere stad (west) zit een klein boetiek die maakt op maat baby en kinderkleding. Misschien kan je Googlen. Ik ben het vergeten maar ik woonde daar in de buurt. Geniet vh moederschap en alvast veel plezier volgende week.

9 jaar geleden

Wij zijn volgens mij rond 4 maanden begonnen met groente hapjes. Het was bloemkool en dat vond ze wel lekker. Ze was steeds heel nieuwsgierig als ze een nieuw smaakje kreeg, Maar ook een beetje wantrouwend. Ze deed dan steeds haar hoofdje opzij en uiteindelijk nam ze een inimini hapje en proefde ze. Daarna kwam de echt hap. Striae heb ik gelukkig geen last van dus daar kan ik je niet over adviseren. Toen mijn dochter 6 maanden was gingen we voor het eerst een weekendje weg. Ik was wel met mijn gedachten af en toe bij haar, maar vond het ook heerlijk om even geen rekening te hoeven houden met optijd voeden, luiertassen etc. Het was wel heel speciaal om haar weer te zien daarna. Ik haalde haar uit de maxi cosi uit de auto van mijn ouders dus ze had niet direct door dat ik het was. Ze draaide haar hoofdje plots naar mij toen ze realieerde dat ik het was en begon van schrik te huilen. Daarna heeft ze ons nog een uur plat geknuffeld. Zo'n fijne thuiskomst had ik nog nooit gehad. Den haag en Rotterdam ken ik niet echt. Utrecht wel, maar er zijn maar weinig babywinkels tegenwoordig. Je hebt Noah's op de lijnmarkt. Daar zit volgens mij ook een petit batau winkel. En verderop op de gracht zit de prinses en de erwt. Maar dat is volgens mij meer meubels en speelgoed. Ik kreeg laatst de tip om naar An apple a day te gaan. Maar die zit buiten het centrum, weet niet precies waar. Verder kan ik het nu even niet bedenken. Veel plezier alvast met jullie weekendje weg en probeer lekker te genieten. De thuiskomst is onvergetelijk ;)

9 jaar geleden

Leuk blog! Ik ben begonnen met 4 maanden met fruit. En onze dochter reageerde daar goed op! Eindelijk kon ze weer normaal poepen zonder 4dagen niet te poepen! Toen ook met worteltjes begonnen vond ze lekker. Ik ben wel met hele kleine beetjes begonnen en ze raden aan om 2 dagen achter elkaar het zelfde te geven. Als ze er slecht op reageren weet je waar het van is. Oja en voor je striemen kun je bio-oil gebruiken. Dan gaat het paarse weg. Ik ben nu 11 maand moeder en bij mij zijn ze heel licht van kleur geworden! Ik baalde er eerst ook heel erg van maar ik heb het geaccepteerd. Ik vind de zwangerschapskilos erger. Die ik er nog niet allemaal af heb gekregen! Groetjes!