Snap
  • Zwanger

We zijn zwanger!! Maar niet van 1!?!

We zijn zwanger en niet van 1, maar van 2 babies!! Wat een geluk..., denken we, want bij een tweeling zwangerschap kan ook meer misgaan.

Het is 6 januari 2014 en ik kan nu eindelijk een zwangerschapstest doen, mijn onderbuik gevoel zegt eigenlijk al genoeg maar ik heb het vaker mis gehad.. Gelukkig klopt mijn gevoel en spring ik op bed bij Gerard en zeg, 'Hallo papa!!' Vragend en blij kijkt hij mij aan, echt waar?! Dolgelukkig met dit nieuws kunnen we dan ook niet wachten om het onze families te vertellen. Mijn oudere zus Linda is ook bezig om zwanger te worden en als ik haar bel om te vragen of we langs kunnen komen, is het eerste wat ze vraagt, 'ben je zwanger?' Omdat ik dit niet over de telefoon wil vertellen zeg ik nee, en dat ik me rot voel en langs wil komen... 

Een half uur later komen we aan bij mijn zus.. De deur gaat open en ik zeg luid, 'Hallo oom en tante!' En diezelfde reactie krijgen wij ook terug.. Huh?!?!? Zijn jullie zwanger??!!

Dolgelukkig omarmen we elkaar en hoe toevallig is het, dat wij vanmorgen allebei een positieve test hebben gedaan?! In alle opwinding besluiten we samen naar onze ouders te gaan en dit geweldige nieuws te delen, dus zo snel we kunnen stappen we in de auto. Hand in hand lopen mijn zus en ik het huis van mijn ouders binnen met achter ons de mannen. (Die het allemaal maar laten gebeuren) 'Hallo opa en oma!!!!' Roepen we zodra we de woonkamer inkomen.. verrast, maar ook heel blij krijgen we knuffels en felicitaties! 

De dag erop bel ik het ziekenhuis met dit fantastische nieuws en er wordt een afspraak gemaakt voor een eerste echo, dit ongeveer met 6 weken. In de dagen na de test begin ik voor mijn gevoel al een buikje te ontwikkelen en vraag ik me sterk af of er wel maar 1 kindje in mijn buik zit?! Het blijft nog even een verrassing want de afspraak duurt nog een week.. Als het 'eindelijk' zover is dat we bij de gynaecoloog mogen komen staan we strak van de spanning.. Ik mag op zo'n speciale stoel plaats nemen en er wordt inwendig een echo gemaakt. Gerard grapt tegen de gynaecoloog, 'hoeveel zullen er in zitten?' De gynaecoloog zegt dat ik een eicel had tijdens de IUI, dus dat ik ook 1 kindje in mijn buik zal hebben.. maar dan... 2 kleine pindaatjes verschijnen op de echo.. De gynaecoloog is verrast, en wij?.. wij lachen en zijn dol dolgelukkig met dit nieuws. Zo lang moeten wachten en dan mogen wij ouders worden van een tweeling! De gynaecoloog verteld dat dit dus een eeneiige tweeling is en dat we over 2 weken weer moeten komen. Ook zullen de verdere onderzoeken in het ziekenhuis plaats vinden en kunnen wij de verloskundige afbellen, omdat er meer risico's aan deze zwangerschap zitten.

Vol goede moed en dolgelukkig gaan we naar huis en kunnen we de families dit fantastische nieuws brengen!

Elke 2 weken wordt er een echo gemaakt om te zien of de kleintjes het goed doen. Met de 13 weken echo vragen we om de nubtheorie, hierbij wordt gekeken in wat voor hoek het plassertje staat, om het geslacht te bepalen. We krijgen te horen dat we meisjes gaan krijgen en dit is met 13 weken ook al voor 95% zeker! In de zevende hemel zijn we met twee meisjes die gezond groeien! Ook kunnen we niet langer wachten en zoeken we de babykamer uit, een dubbele kinderwagen en ga zo maar door, we hebben ook zo lang op dit moment moeten wachten!

ik ben 15 weken zwanger en het is weer tijd voor een echo! Mijn zwangere zus Linda gaat met mij mee omdat Gerard over ver werkt. Linda is 3 dagen voor mij uitgerekend en omdat zij 1 kindje verwachten heeft zij weinig echo's.  We grappen ook even dat de echoscopist misschien ook wel even 'gauw' bij haar kan kijken. Ik ga weer liggen en met de echo wordt gekeken, ze zien er prachtig uit, maar als ze metingen worden gedaan ziet de echoscopist iets afwijkends, er is een verschil in grootte en dit kan wijzen op TTS. 

Hij gaat direct bellen met Leiden en hij kan direct niemand te pakken krijgen, hij vertelt dat ze daar gespecialiseerd zijn in TTS en dat we daar heen verwezen worden. 'Wanneer moet ik daarheen dan?' Vraag ik, en ik krijg een antwoord, ' vanmiddag of morgen.' Ik bel jou zodra ik weet wanneer je heen kan.

Totaal in shock, huilend en met tig vragen lopen we naar de auto.. Ik bel Gerard en vraag of hij thuiskomt, ik zet mijn zus thuis af en ga zelf ook naar huis.. Daar duik ik direct achter internet wat TTS precies is, dan krijg ik ook al telefoon, we worden morgenvroeg om 10 uur verwacht in het LUMC in Leiden...