Snap
  • Zwanger

We zijn klaar voor een nieuw avontuur

Ik stopte met de pil, in de naïeve overtuiging dat een zwangerschap dan niet lang op zich zou laten wachten...

Het is februari 2011. Op een zondagmiddag besluiten we dat ik stop met de pil. We zijn er klaar voor om samen een nieuw avontuur te starten. Ik ben er misschien wel nog meer klaar voor dan mijn man Sven. Ik ben benieuwd hoe mijn eigen menstruatie cyclus is. Ik ben eigenlijk vanaf het begin van mijn menstruatie aan de pil geweest en voor die tijd wat ik hartstikke onregelmatig. Ik hoop dat alles vanzelf weer gaat werken... 

Het voelt alsof ik een groot geheim met me meedraag. Niemand die het ziet, niemand die het weet, maar het zou zomaar kunnen dat ik over niet al te lange tijd zwanger ben. Dan heb ik nog de naïeve illusie dat het zo zal gaan....

In het jaar dat volgt ben ik maar een paar keer ongesteld. Mijn cyclus is nog steeds onregelmatig en maar eens in de paar maanden. Zo word de kans op zwanger worden wel erg klein. Wel doe ik een aantal zwangerschapstesten. Hoe langer ik niet ongesteld word, hoe meer ik geloof dat ik zwanger ben. Ik voel me dan ook wat misselijk en vraag me een paar keer af of ik me misselijk voel omdat ik denk dat ik zwanger ben, of denk ik dat ik zwanger ben omdat ik misselijk ben. een wezenlijk verschil.

In mijn omgeving zijn verschillende meiden ook bezig met zwanger worden en zo langzamerhand wordt het zwanger worden een doel op zich.
Iedere keer als ik van iemand hoor dat ze zwanger is voel ik een steek van jaloezie. Ik wil ook zo graag.

Ik baal van mijn lijf, van mijn menstruatiecyclus wat niet 'gewoon' is. Van mijn naïeve overtuiging dat ik zo zwanger zal zijn is inmiddels niets meer over. De angst dat ik misschien helemaal nooit zwanger zal kunnen worden bekruipt me.

Het duurt nog tot juli 2012 eer ik de stap durf te zetten om naar de huisarts te gaan om een verwijsbrief naar de gynaecoloog te vragen. Deze krijg ik gelukkig zonder problemen.
Zo snel mogelijk maken we een afspraak bij de gynaecoloog, hopelijk kan hij ons verder helpen........