Snap
  • Zwanger
  • Miskraam
  • Buitenbaarmoederlijkezwangerschap
  • wensmama

We wish for a baby and make two angels instead.

๐‹๐ฎ๐ข๐ฌ๐ญ๐ž๐ซ ๐ฃ๐ข๐ฃ ๐š๐ฅ๐ญ๐ข๐ฃ๐ ๐ง๐š๐š๐ซ ๐ฃ๐ž ๐จ๐ง๐๐ž๐ซ๐›๐ฎ๐ข๐ค ๐ ๐ž๐ฏ๐จ๐ž๐ฅ?

๐…๐ž๐›๐ซ๐ฎ๐š๐ซ๐ข ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ:ย Toen we in februari 2021 besloten om eindelijk gehoor te geven aan onze grote kinderwens, kon ik me niet voorstellen dat het gelijk raak zou zijn. Ik droomde nog van onze bruiloft die op 21 april 2021 plaats ging vinden. Ons sprookjesachtige bruiloft met veel carpaccio en biefstuk op het menu. Daar houden we immers allebei onwijs van. Maar stiekem zou het ook zo gaaf zijn om op onze bruiloft (zouden we ongeveer 12 weken zijn) iedereenย het mooie nieuws te kunnen vertellen. Maar hoe groot was die kans nou?

Boven verwachting toen ik dezelfde maand een positieve test in handen had. Ik heb wel 5 testen gedaan, omdat ik het niet kon geloven. Ik wasย  zo ongelofelijk blij! Dit gevoel maakte al snel plaats voor een negatief onderbuikgevoel. De roze wolk waar men het over had kende ik niet. Ik voelde angst, echt heel veel angst om alles. Een sterk gevoel dat er iets niet goed zat. Ik droomde over miskramen en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Iets wat ik voorheen nog helemaal niet kende. Had ik de symptomen? Nee helemaal niet. Maar toen ik vanaf week 6 regelmatig wat bloed verloor, was alles wat ik voelde in mijn onderbuik (gevoel) eigenlijk al bevestigd.

Helaas werd ik telkens van het kastje naar de muur gestuurd, omdat het nog te pril zou zijn en ze niets konden zien. Het hoefde uiteraard niets te betekenen. Wat de uitkomst ook was, ik wilde gewoon graag bevestiging. Weten waar je aan toe bent. Hierdoor voelde ik me alleen en totaal niet begrepen. Op twee collega's en een vriendin na wist het niemand in onze omgeving. Dit maakte het extra lastig. Ik wilde dat ook zo houden, maar aan de andere kant wilde ik ook mij ei kwijt bij mijn dierbaren. Maar we deden een masker op, omdat ik niet wilde dat ze wisten dat we aan het proberen waren. We wilden onze omgeving ooit verrassen en als dit misschien niet goed zou aflopen, dan voelde dat niet fijn. Ik sta niet graag in het middelpunt van de belangstelling, dus medelijden op mijn bruiloft wilde ik al helemaal niet. Ging aan mezelf twijfelen en voelde me zo schuldig dat ik zo negatief kon denken over ons kindje. Dat gevoel en wachten breekt je op.

Tot ik in de nacht van 11 op 12 maart opeens ongelooflijk veel pijn in mijn schouder en borst kreeg. Ik kreeg geen lucht meer en belande met spoed op de huisartsenpost. Na wat onderzoekjes en doorverwijzing naar de gynaecoloog werd mijn voorgevoel bevestigd. We belandden in een medische molen.

Dit ging zo door tot het bloed bleef aanhouden. Mijn HCG ging niet meer omhoog en ik was voorbereid voor het opgang komen van de miskraam. Met 8 weekjes verloor ik het vruchtje. Na controle was ik "schoon". Opgelucht maar ook heel erg verdrietig. Ook al is het nog zo klein, de wens is zo groot. Het klinkt misschien heel raar maar ik voelde me nog steeds niet leeg, maar dacht dat hoort er waarschijnlijk bij. Ik liet het los en we gingen het verlies een speciaal plekje geven om het te verwerken.

Helaas was dit pas het begin van een grotere nachtmerrie.

Na twee dagen verloor ik opeens weer veel bloed. Ik voelde me ongelooflijk beroerd en had 38+ graden koorts met pijnstilling. De arts aan de telefoon vertelde dat het erbij hoorde. Ik hoefde me nergens druk om te maken, moest de pijnstilling innemen en gewoon doorgaan met mijn leven. Mocht het erger worden dan kon ik weer bellen. Ik was immers "schoon". Makkelijker gezegd dan gedaan. Waar kwam dit alles dan vandaan? Ik liet het maar weer los. Zij zijn immers de professionals en zullen het wel weten.

Tot ik het op 23 maart aan het einde van de middag niet meer trok. Ik heb een hoge pijngrens, maar kon nu alleen nog maar kruipen over de grond van de pijn en had steeds het gevoel dat ik flauw ging vallen. Ook de koorts liep op.

Gelukkig was mijn vriend Gavin thuis en hij heeft gelijk het ziekenhuis gebeld. Ik was bang dat de arts mij niet serieus zou nemen en kreeg daardoor een paniekaanval. Ik was namelijk schoon. Gelukkig had Gavin een lieve verpleegkundige aan de telefoon. Ik moest met spoed naar het ziekenhuis komen. Deze klachten waren namelijk een slecht teken.

Van de minuten in het ziekenhuis voordat de operatie plaatsvond, heb ik helemaal niets meekregen. De verpleegkundigen praatten over de toekomstige bruiloft en over Fred van Leer met wie ik samen mijn jurk had uitgezocht, om mij bij bewustzijn te houden. Ik was nog nooit geopereerd en trilde met mijn hele lichaam. Dat was puur van de spanning. Achteraf hoorde ik pas dat er na controle met de echo twee fokkeltjes waren gezien (twee-eiige tweeling). Er zat veel bloed in mijn baarmoeder en ik was veel bloed verloren. De verdubbeling van het HCG hormoon was de bevestiging dat ik nog steeds zwanger was. Ik ben met spoed geopereerd. Ze hebben via de navel en nog twee gaatjes in de buik de operatie uitgevoerd. Mijn rechter eileider was niet meer te redden. Deze is verwijderd inclusief de zwangerschap. Hier bevond zich een vruchtje.

Ik had geen minuut later binnen moeten komen. Als ik hier aan denk, ben ik dankbaar dat ik nog leef. Achteraf gaan ze altijd nog na hoe dit heeft kunnen gebeuren. Bij mij bleek het domme pech te zijn. En dat besef ik me telkens weer opnieuw. Door de BBZ heeft het kindje in mijn baarmoeder nooit veder kunnen groeien. Ik had geen symptomen die er op wezen. Al blijkt achteraf de schouderpijn en borstpijn symptoom geweest te kunnen zijn.

Niet tegen de pijnstilling en narcose kunnen, konden er ook nog wel bij. Ik had vijf keer overgegeven, maar het enige wat ik me nog herinner is dat ik telkens vroeg of ik nog wel kinderen kon krijgen. Het voelde alsof ik had gefaald als vrouw. Ik was hier zo ontzettend bang voor. Mijn droom zag ik in een flits aan mij voorbij gaan. Op dit moment lag ik nog op de uitslaapkamer en had ik nog geen antwoord op deze vraag. Een ding wist ik al wel zeker. Ik wilde gelijk naar huis. Gelukkig mocht ik om 3 uur 's nachts na veel aandringen naar huis hihi. Had na de katheter netjes geplast. En wilde graag thuis mijn gekregen Bossche bol eten. Dat lukte totaal niet, maar het idee om veilig thuis te zijn was alles wat ik op dat moment wilde.

Na vier pijnlijke herstellende weken hebben we alles aan onze ouders en mijn zus verteld. Hebben we het een mooi plekje kunnen geven en was onze droombruiloft zonder dat men iets gemerkt heeft. Dit had ik ook niet anders gewild. De bruiloft was nu extra bijzonder. Samen met alle mensen die ons lief zijn hebben we samen de liefde gevierd.

Voor de toekomst heeft het geen gevolgen. Je lichaam is zo iets magisch. Je eierstokken kunnen de eitjes van elkaar overnemen. Toch hebben we de kinderwens op dat moment losgelaten. We kijken wel wat de toekomst voor ons in petto heeft. Het komt wanneer het komt โค๐Ÿฆ‹. Nu ben ik dankbaar voor het leven.

Snap
2 jaar geleden

Wat ontzettend knap geschreven, zo persoonlijk en heftig! Knap om te delen, ook omdat er nog best wel een taboe op rust en veel vrouwen er niet over (durven te) spreken. Ik wens jullie heel veel geluk toe!

2 jaar geleden

Zo apart hoe je lichaam aan geeft of iets wel of niet goed zit. Je voelt dit aan alles, maar gaat uit van de kunde van de artsen. Zij hebben ervoor gestudeerd denk je dan. Vier het leven en proost op elkaar ๐Ÿ™๐Ÿผ๐Ÿฅ‚

2 jaar geleden

Jeetje wat een verhaal. Ik vind het knap hoe jullie erin staan. En gelukkig hebben jullie desondanks kunnen genieten van jullie bruiloft. Veel geluk samen in de toekomst.