Snap
  • Zwanger

We proberen de opgestelde leefregels te gaan volgen!

De brief van het RadboudUMC is binnen, samen met een hele vragenlijst en leefregels die gevolgd moeten worden voorafgaand de onderzoeken.

Daar is hij dan eindelijk! de brief van het Radboudumc! bijna 3 weken na het echo onderzoek bij de uroloog. Dat valt nog mee denk ik, ik had mezelf al gek lopen maken over wachttijden van 3 maanden of langer. Maar nu hebben we de brief al!  De 1e pagina: Leefstijl adviezen voor de start van uw voortplantingsbehandeling. en wat volgt is een lange vragenlijst die door Floris en mij ingevuld moet worden. Ik kijk de papieren nog een keer door maar zie geen datum voor een afspraak. Moeten ze er dan echt 3 weken over doen om deze vragenlijst te versturen? die we dan moeten invullen, retour sturen en dat ze dan pas een afspraak kunnen inplannen?. Er zullen vast wel redenen voor zijn maar op dit moment ben ik gewoon erg ongeduldig. 

Door mijn ongeduldigheid besluit ik om eens contact op te nemen met de poli voortplantingsgeneeskunde. Ik vraag daar hoelang het ongeveer duurt na ontvangst van de vragenlijst voordat de intake plaats kan vinden. De aardige medewerkster verteld mij dat ze nu aan het plannen zijn voor half december. en de planning voor de PESA behandeling loopt nu eind januari begin februari. Pff best lang. Ik probeer me erbij neer te leggen, en voel me rot dat ik hiernaar geïnformeerd heb. Wachten en geduld hebben is niet mijn sterkste kant. Het enige wat we nu kunnen doen is de leefregels na gaan leven. Voor Floris zal dit geen probleem worden, maar voor mij zijn er toch wel een aantal struikelblokken: 

1. Dagelijks wandelen/fietsen/sporten (30 mintuten): Oke dit is geen probleem, makkelijk te doen
2. Gezonde voeding: We gaan er extra op letten!
3. Niet roken: Mmm.. 1e puntje.. Als ik gestresst of zenuwachtig ben ga ik roken! ik neem me voor om een elektrische sigaret te gaan kopen en op die manier helemaal te gaan stoppen. 
4. Foliumzuur nemen: Word al dagelijks geslikt sinds mei 2015 in plaats van de pil
5. Alcohol 1 consumptie per dag: Beetje lastig op feestjes, maar we gaan ervoor!
6. Drugs: No problemo om dat niet te gebruiken
7. Nastreven van en gezond gewicht (BMI 20-25): Oke daar hebben we wel een puntje. Ik weet dat ik te zwaar ben en ben daarom weer fanatiek gestart met Weight Watchers. Maar helaas heb ik het doorzettingsvermogen van een visstick, waardoor eerdere pogingen om af te vallen ook zijn mislukt. Maar ik ga het nu echt proberen.

Heeft een van jullie ervaringen met dit hele traject in het RadboudUMC? ik ben er benieuwd naar jullie ervaringen!

7 jaar geleden

Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar als je nu drang voelt tot roken probeer dan eens oefeningen te gaan doen als buikspier oefeningen of opdrukken ect. Zo onderdruk je de drang om te roken en ben je ook gelijk bezig met je gewicht. Je moet in elk geval wel opletten dat je het roken niet gaat vervangen voor eten. Ik ben verder niet bekent met de trajecten maar wil je wel veel sterkte wensen voor de komende tijden.

7 jaar geleden

Dankje voor je berichtje! Ik ben erg benieuwd naar het Radboud want ben er nog nooit geweest, en wat het ons gaat brengen. We zullen geduld moeten hebben. En wat betreft dat roken, ik ga mijn uiterste best doen om het vol te houden :) Xx

7 jaar geleden

Nee gelukkig rookt Floris niet. Ik ben 3 uur geleden gestopt en tot nu toe gaat het goed ;) Dankje voor je lieve woorden en tips Xx

7 jaar geleden

Ik heb ISCI gehad in het Radboud. Fijn ziekenhuis. Ik herken enorm de ongedurigheid. Elke keer weer wachten en wachten... Moeilijk! Geduld zul je helaas moeten blijven hebben.... Stap voor stap kijken hielp mij er doorheen. Niet steeds te ver vooruit kijken, want dat maakte mij helemaal gek. Probeer echt niet te roken, want dat is een negatieve factor in je kinderwens. Misschien kun je je stress ergens anders in kwijt.... Makkelijk praten natuurlijk. En probeer het doel voor ogen te houden in de strijd tegen de kilo's! Sterkte en heel veel succes! Het is een moeilijke weg!