Snap
  • Zwanger
  • #kinderwens
  • #ivf
  • #gonalf
  • secundairekinderloosheid

We kunnen weer!

Weer een nieuwe start van ons traject

Inmiddels zitten we weer midden in het IVF traject. Eindelijk weer duidelijkheid. Na een pauze door o.a. corona mogen we eindelijk weer! De vorige poging is gestopt dus gelukkig is er nog niks " verloren ".

Deze ronde zit ik wat langer aan de pil, dit vanwege de planning voor de punctie. En laat ik nou net allerlei bijwerkingen hebben van de pil..ik voel mij zo geen leuk mens.

Wat een ellende kan 1 zo'n klein pilletje veroorzaken zeg. Ik tel de dagen af dat ik eindelijk mag stoppen met de pil en over mag gaan op spuiten. "Eindelijk" is daar het moment en mag ik beginnen met spuiten en die rot pil laten liggen. De eerste decapetyl spuiten worden gezet en na 2 weken volgt er een echo. Deze ziet er gelukkig goed uit!  Geen cyctes, en een mooi dun baarmoederslijmvlies dus ik mag ook gaan beginnen met stimuleren. Dit keer krijg ik 225 eenheden ipv 150. De 150 eenheden sloeg de vorige keer niet goed genoeg aan. Ik ben ergens blij dat ik weer mag beginnen, ook ben ik gespannen, hoe zal het deze keer gaan? Het spuiten gaat mij goed af, soms ben ik er wel even helemaal klaar mee, je moet continu een wekker zetten en erop letten dat je de spuiten er op tijd uit haalt. En als je dan moet werken, niet vergeten de spuiten mee te nemen in een koeltas en dan niet te vergeten al die prikgaatjes en blauwe plekken..Ja het vergt even heel wat tijd maar alles voor een goed doel hè! De eerste echo na 7 dagen gonal F 225 eenheden spuiten geeft een goed resultaat. Er zijn 10 groeiende eitjes in de race. Wauw 10!! Een heel mooi aantal. Er zijn 8 van 12 mm en 2 van 13 mm. 5 links en 5 rechts. Nu vol goede moed op naar de volgende echo, zijn ze alle 10 mooi door gegroeid? Wanneer zal de punctie zijn?

Ik merk dat ik nu echt wel heel gespannen begin te worden, en dat is ook niet zo gek, dit hele traject is 1 grote rollercoaster met zoveel emoties.

De lichamelijke klachten zijn ook volop aanwezig, ik heb veel buikpijn, rugpijn, een hele dikke opgezette buik...ook niet zo gek als je bedenkt dat je als vrouw zijnde normaal 1 of een keer 2 hebt en nu m'n hele eierstokken vol liggen...maar eitjes, groei hopelijk maar goed! 🍀

Uiteindelijk hopen wij met een heel mooi eind doel.

In mijn volgende blog neem ik jullie mee hoe alles is verlopen.