Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • vroeggeboorte
  • drieling
  • Rijkdom
  • risicovol

We krijgen een drieling!

De 2 dagen kropen voorbij voor we bij het ziekenhuis terecht konden, ik heb alleen maar nagedacht over hoe we in godsnaam 4 kindjes (met Sem erbij 5) tegelijk zouden kunnen opvoeden.

Onderweg naar het ziekenhuis overtuigde ik mezelf dat het er 'maar' 2 kindjes zouden zijn, een drie- of vierling.. Hoe groot is die kans?

Eenmaal in het ziekenhuis werd het snel duidelijk toen de gynaecoloog: 'wow!' zei wanneer ze net begonnen was met de echo. 'Ik tel inderdaad 4 vruchtzakjes, waarvan 3 gevuld zijn, de 4e is al vroegtijdig afgebroken'.

Beide schrokken we, en tegelijkertijd voelde het ook direct heel bijzonder om dit mee te maken. 3 kindjes in mijn buik.. Wauw! Dit wordt heftig, en een rollercoaster, maar wat een rijkdom!

De gynaecoloog liet ons niet lang op deze roze wolk zitten, want ze begon direct over de risico's, en tot mijn verbazing raden ze standaard reductie van één of zelfs twee kindjes aan (laten inslapen). Dit blijkt standaard het advies te zijn wegens de risico op vroeggeboorte.

Zonder elkaar aan te kijken waren mijn vriend en ik het gelukkig direct met elkaar eens, reductie is geen optie. Dit zijn onze kindjes, met kloppende hartjes, en zolang het goed gaat, gaat het goed. 💛

1 maand geleden

Bij mij op middelbare klas zat een drieling , 3 meisjes Maria ,Magda en Lena als ze er ook nog zijn worden ze zeventig dit jaar. Proficiat ! Ze leken heel erg op mekaar.

3 jaar geleden

Ongelooflijk dat ze het gelijk over reductie gaan hebben! Gaaf dat jullie voor alle 3 de kindjes gaan!

3 jaar geleden

Heel veel succes! Fijn dat jullie de natuur zelf laten beslissen en vol voor het leven gaan!

3 jaar geleden

Hallo, ik ben mama van een geweldige tweeling jongens. Onze zwangerschap was ook heel risicovol. Vanaf week 12 zeiden ze ons dat we de ene moesten laten gaan voor de andere te laten groeien. Wij hebben er ook voor gekozen om het niet te doen. Uiteindelijk na een spannende zwangerschap van 32 weken onder strenge controle, zijn mijn twee kanjers geboren. En worden ze in december al 2 jaar! #rijkdom