Snap
  • Zwanger

We hebben er een verslaving bij…….

Mijn naam is Sandra en ik ben een test-O-holic J

In de 8 jaar dat wij bezig geweest zijn met zwanger worden wist ik amper het bestaan van ovulatie testen en vond ik het doen van zwangerschapstesten helemaal niet belangrijk. Gek zou je zeggen want na 8 jaar zou je inmiddels aandelen moeten hebben bij alle bekende merken testen en zouden ze je elke 2 maanden een pakketje gratis moeten sturen omdat je hun jaar omzet zo lekker hoog houd.

Maar nee, zo was ik helemaal niet. Ik was er echt helemaal niet mee bezig.

Sterker nog ik had ergens in 2003 ovulatietesten mee genomen uit Amerika en die heb ik letterlijk over datum laten gaan! Ohh zonde zou ik nu zeggen. Voor mijn laatste operatie in 2008 vroeg de arts of ik onlangs nog een zwangerschapstest had gedaan en ik kijk heb enigszins schaapachtig aan en:”Nee, waarom? Ik doe eigenlijk nooit een test pas na 14dgn over tijd maar dan is het al niet meer nodig zeg maar….”

Volgens de arts had ik best wel wat meer testen mogen doen, dat was niet gek. Hoe kom je dan van deze nuchterheid naar een echte test-O-holic vraag je jezelf dan af, toch?! Nou, dat is niet zo heel gek……….testen is namelijk het aller-leukste wat er is.

Ik vergeet echt nooit het gevoel wat die allereerste positieve zwangerschapstest mij gaf en dat gevoel wil ik nog heel vaak beleven. Het leukste is dat een positieve ovulatie test mij het zelfde gevoel geeft en dat heb je elke maand en als het mee zit 2dgn achter elkaar!

Nu is de kans op een spontane zwangerschap in ons geval echt nihil en is het echt totaal nutteloos testen en hopen op 2streepjes op de test dus ik kan het alleen nog maar toeschrijven aan een echte test verslaving.

Ik heb een eisprong dus die ovulatie testen zijn echt te leuk om te doen. Elke periode krijg ik de beloofde 2 streepjes op de test waar ik dan weer 4wkn op kan teren tot ik weer op nieuwe mag beginnen met testen….Als er een anonieme bij een komst zou zijn van test-O-holic’s dan zou ik zeker erelid worden ;-)

Zijn er nog meer test-O-holic’s? Ik zou het heel pijnlijk vinden als ik werkelijk de enige zou zijn.

 

12 jaar geleden

@mony: Zoals je kan lezen ben ik pas na mijn eerste dochter doorgeslagen in het testen hoor. Ik von dhet ook heel zwaar om steeds negatief te testen dat ik op een gegeven moment gestopt ben met testen.....ik werd immers toch niet zwanger. 7keer IUI en ik wist de uitkomst van te voren al! Gelukkig werd ik bij de laatste 3 elke keer een paar dgn voor NOD ongesteld zodat ik ook geen hoop hoefde te hebben. Bij mijn eerste dochter deed ik een dag voor dat ik in het ziekenhuis een test mocht doen een test thuis......niet omdat ik dacht dat ik zwanger was maar omdat ik wilde weten of ik de volgende dag naar Amsterdam moest of lekker thusi kon blijven. Meestal werd ik namelijk ongesteld als ik 's morgens opstond en ik had geen zin om in het ziekenhuis aan te komen en ongesteld te worden voor ik een nummertje voor het bloed prikken kon trekken. Mijn verbasing was dan ook groot toen ik een tweede streepje ontdekte op mijn test en ik schijn zelfs een gil gegeven te hebben zodat mijn man wakker werd....zijn vraag: Negatief zeker? Ik: Nee positief!! Ik kon het niet geloven maar de bloedtest bevestigde het de volgende dag :D Ik heb toen zelfs maar 2 keer een zwangerschapstest gedaan.......nu heb ik er wel 25 gedaan zo leuk vond ik die streepjes...oeps Maar ook omdat ik wist dat het mijn laatste zwangerschap zou zijn. Ik hoop dat je snel ook een positieve test mag vasthouden hoor! En ik hoop dat je niet aan de volgende stap (IVF) hoeft te beginnen.

12 jaar geleden

Ik vind de testen persoonlijk wat minder. We zijn nu 3 jaar bezig en hebben 4 IUI pogingen achter de rug. Ik test wel, maar het is best zwaar elke keer weer te zien dat de test negatief is... Ik ben dus geen test o holic, maar als de test positief is denk ik er waarschijnlijk wel ander sover ha ha ha

12 jaar geleden

Ja van mijn clearblue's heb ik ook mooie foto's gemaakt.....1-2wkn 2-3wkn en 3+ hahaha. Ik verkoop nu mijn overgebleven test van mijn verslaving op MP en ik merk dat ik echt niet de enige ben met deze verslaving :-)

12 jaar geleden

haha ik teste ook elke maand een paar dagen voor mijn nod.. die van de kruidvat zijn mooi goedkoop 2 voor 5 euro. en op internet kun je van die goedkope dipsticks krijgen. Jammer dat je die met monitor van clearblue niet kunt bewaren.. heb er een mooie foto van gemaakt !