Snap
  • Zwanger
  • #spannend
  • #wachten
  • #zwangerschapstest
  • ontpillen
  • Rammelendeeierstokken

We beginnen eraan!

WOW! We hebben de knoop doorgehakt, we beginnen er aan! De laatste pilstrip is nog net niet ritueel verbrand.

Inmiddels zijn mijn vriend en ik bijna 7 jaar samen, sinds november vorig jaar wonen we samen. Dit voorjaar begon het bij mij te kriebelen, de eierstokken kwamen tot leven. Ik gooide een balletje op bij m'n vriend, maar die ketste het een beetje af. 'Als we een jaar samen wonen', zei hij dan. Eigenlijk was dat nog sneller dan dat ik had verwacht, dus ik zweeg en m'n hart maakte een sprongetje. Het onderwerp werd minder besproken, ik had me voorgenomen te wachten tot november. 

Tot drie van mijn collega's (binnen twee weken) aankondigde zwanger te zijn. Ze zeggen wel eens dat 'het besmettelijk is'. Nou inderdaad. M'n eierstokken rammelde ondertussen zo hard dat ik het gevoel had dat iedereen ze kon horen. Ik gooide nog een balletje op bij m'n lief, ik wilde helemaal niet wachten tot november. Hij twijfelde. We zouden dan de eerste van onze vriendengroep zijn, 'is dat niet raar?'. Mijn antwoord valt wellicht te raden: 'Iemand moet de eerste zijn'. 

Toen m'n vriend zijn opa viel en in het ziekenhuis terecht kwam, kwam het ineens in een stroomversnelling. Vanwege corona mochten wij niet bij opa op bezoek, hij werd erg eenzaam en daardoor verward. Gelukkig kwamen er versoepelingen, en de avond nadat we voor het eerst bij opa op bezoek waren geweest, barstte mijn vriend in tranen uit.(ik had hem nog nooit zien huilen!). Hij vond het zo zielig voor opa, hij kon zich niet voorstellen dat opa daar weken alleen had gezeten, zonder bezoek, zonder zijn familie. Hij wilde opa blij maken, blij maken met een tweede achterkleinkind (zijn nicht heeft al een kindje). Op zijn eerste achterkleinkind is opa zo trots. Ik vroeg hem of hij het wel zeker wist, dat het geen opwelling was vanwege de emotie. Hij was overtuigd. We gaan er aan beginnen. 

Dit zag ik niet aankomen. Ik wilde heel graag stoppen met de pil, liever gisteren dan vandaag. Ik was net begonnen aan een nieuwe strip, en er zat er nog één in het doosje. We spraken af dat ik deze nog op zou maken, en dan niet meer naar de apotheek te gaan om een nieuw doosje. De pil maakte plaats voor foliumzuur, dit is zo SPANNEND!!

De dag van de laatste pil heb ik gemarkeerd in mijn agenda, net als de begin- en einddatum van mijn laatste menstruatie. Inmiddels is dat een maand geleden. Ik ben nog niet ongesteld geworden. Ik vrees dat het ontpillen wel een tijdje zal duren, aangezien ik ruim 10 jaar de pil heb geslikt. Iemand ervaring? 

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen over ontpillen. En wanneer deden jullie je eerste zwangerschapstest? (Jaja, die heb ik al in huis.)

3 jaar geleden

Ik slikte 9 jaar de pil. Toen ik stopte met de pil oktober vorig jaar duurde het 3 maanden voordat mijn 1e menstruatie kwam. Daarna erg onregelmatige cyclussen gehad tussen de 27 en 42 dagen.

3 jaar geleden

Hoi! Wat super spannend. Wij zitten momenteel in hetzelfde. Volgens de kalender zou ik vandaav mijn eerste pil-loze menstruatie moeten krijgen maargeen teken van..... had gelezen dat het erg lang kan duren. Lastig om danin te schatten wanneer het 'nuttig' is om gemeenschap te hebben....ik volg je verhaal! Succes in alle gezondheid 👍 😁

3 jaar geleden

Hoi, hier ook bijna 9 jaar de pil genomen. Bij het stoppen duurden mijn cyclussen soms 50-60 dagen! Omdat dit bleef duren, zijn we voor verdere onderzoeken moeten gaan, maar hier kwam geen oorzaak uit. Zeker de eerste maanden zei mijn gynaecoloog dat dit met het ontpillen te maken kan hebben. Als het blijft duren (en de negatieve testen blijven komen), zou ik wel verder gaan...