Blog header image

We beginnen aan onze cryo's (blog 8)

het is begin februari, en we gaan er weer vol tegenaan. deze keer gebruiken we onze cryo's, dus verwacht ik dat het een eitje is......

we gaan weer naar maastricht, dit keer is het appeltje eitje denk ik.. het is immers een cryo terugplaatsing. ik hoef geen hormonen te prikken, geen punctie te ondergaan dus.....

In Maastricht bespreken we hoe we het gaan aanpakken. op de eerste dag van mijn menstruatie mag ik gaan beginnen met progynova (dit legt mijn hele cyclus stil). s'morgens 1 pil en s'avonds een pil. Thats it. gelukkig begint na 2 dagen al mijn menstruatie, en ik begin met de progynova, na een paar dagen voel ik me anders. Ik ben moe en voel me neerslachtig.

Ik besluit om te bellen met Maastricht en vertel wat mijn klachten zijn, ze zeggen daar dat het de bijwerkingen zijn van de progynova. Ik leg me erbij neer en ga door met de medicatie. na 12 dagen deze geslikt te hebben gaan we weer naar Maastricht. Ik krijg weer een inwendige echo om te kijken of alles er rustig uitziet, helaas is dat niet het geval. ik heb 2 folikkels. Dat is helemaal niet goed mevrouw, hoor ik de ivf arts zeggen. we gaan deze poging afbreken. we bespreken dat als mijn menstruatie weer begint, we meteen kunnen beginnen met de volgende poging, alleen moet ik nu 2 x 2 progynova slikken.

Helemaal teleurgesteld gaan we weer naar huis, maar ben wel blij dat ik even kan stoppen met de progynova. nu is het weer wachten op mijn menstruatie, en deze komt meteen na 2 weken alweer.

Ik begin weer met de progynova, 2 s'morgens en 2 s'avonds. Al na 2 dagen voel ik me weer hartstikke moe en nog veel meer neerslachtig, soms zelfs depressief. Maar ik bekijk het positief, hier kan iets heel moois uitkomen.

Na 12 dagen weer naar Maastricht, ik ben bang dat het weer niet goed is, maar dat is het deze keer wel. alles is rustig. Ze meten hoe dik mijn BMS is en we krijgen te horen dat ze onze cryo's gaan ontdooien. Over 2 dagen worden we gebeld of ze goed ontdooit zijn én of ze zich verder delen.

Deze 2 dagen duren verdomde lang, of dat nou komt omdat ik niet lekker in mijn vel zit. Ik kan wel een flinke oppepper gebruiken. Maar dan komt toch eindelijk het verlossende telefoontje. De cryo's zijn goed ontdooit en zijn prima in orde, of we morgen langskomen voor de terugplaatsing. 

De volgende morgen neem ik voor de laatste keer de verschrikkelijke progynova. Ook nu moet ik weer een halve liter water onderweg drinken ivm de terugplaatsing. het terugplaatsen valt ook nu reuze mee. Ze hebben beide cryo's teruggeplaatst, omdat ze na ontdooien geen A kwaliteit meer hebben. Met de vangst aan boord gaan we weer huiswaarts.

Ik hoopte dat ik me deze 2 weken wat meer happy zou voelen, omdat ik gestopt ben met de progynova. Maar helaas is de uitwerktijd langer dan ik dacht. ik ben nog steeds geen goed gezelschap, en trek me dan ook het liefste terug. 

En dan is het de dag dat we mogen testen.... helaas is de test negatief, en na een paar dagen begint ook mijn menstruatie. Ik ben er redelijk rustig onder, alsof ik al wist dat dit niet uitmonde tot een zwangerschap. Ik bel meteen Maastricht op en vertel het slechte nieuws. 

Ik mag als ik wil meteen verder voor een verse IVF/ICSI. Maar ik wil ff rust, heel even geen poespas aan mijn lijf. Ze hebben er begrip voor en ik mag bellen als ik eraan toe ben.

Op dit moment ben ik toe aan rust, rust aan mijn lijf. De komende 2 maanden ga ik aleen maar aan mezelf denken.

Ilona0903
6 jaar geleden

Wat hebben jullie een moeilijke tijd doorgemaakt!

Lindsy83
6 jaar geleden

Lijkt me echt zwaar. Op de natuurlijke manier kan het al lang duren en veel teleurstellingen opleveren, maar als je er ook nog zo veel voor moet doen... Ben weer benieuwd naar je volgende blog!

Anoniem
6 jaar geleden

Meid wat vreselijk k*t! Heel begrijpelijk dat je even niks wilt! Steeds de teleurstelling! Hopelijk doen de aankomende maanden je goed! dikke knuffel!