Snap
  • Zwanger

We are invited - adoptie

Inmiddels zijn we in december 2015 beland. We hebben ons ingeschreven voor een informatiebijeenkomst van A New Way.

Vandaag (21-12-2015) zijn we naar een informatiebijeenkomst geweest van A New Way in Nijmegen. ANW bemiddelt in adoptie uit de USA.

Toen we over adoptie begonnen na te denken, was de USA meteen een land van herkomst wat mij aansprak. Dit heeft er mee te maken dat de kinderen in de leeftijd van 0 tot 3 maanden zijn, het een westers land betreft en de procedures helder zijn. Veel belangrijker nog; het betreft open adoptie, Ik ben hier een groot voorstander van, want ik denk dat het open karakter helpt bij de ontwikkeling van het kind.
Waar ik wel van schrok was het bedrag wat zo'n traject zou gaan kosten....(OMG!).

ANW is gevestigd in Nijmegen; de organisatie is klein en relatief jong. Ze zijn ontstaan toen één van de dames midden in een adoptieproces zat, maar het kanaal dicht dreigde te gaan. Zij is toen samen met iemand anders als vergunninghouder opgestaan. Vandaag de dag werken er 3 dames die uit de USA hebben geadopteerd en het gehele team is gepokt en gemazeld als het gaat om de procedures, maar ook de emoties die erbij komen kijken.

We kwamen binnen een in klein kantoortje. Ik keek nieuwsgierig naar de andere stellen die er waren. De groep was divers; een wat ouder stel, een stel bestaande uit 2 heren, een jong stel, Aziatisch, uit het Noorden en andere exoten :-).
De bijeenkomst was nuttig en ik merkte al snel dat als we dit door zouden zetten, dit adoptiebureau goed bij me zou passen. Ze zijn helder, no nonsens en wijzen je (terecht) op de ernstige achtergrond van het te adopteren kindje. Zoals ze zelf zeggen: 'Niet leuk om te horen, maar wel realiteit'.

Ook was er een stel, ik moet eigenlijk zeggen gezin aanwezig. Zij hadden zich in december 2014 ingeschreven bij A New Way en hebben in mei 2015 hun prachtige zoon opgehaald. En je begrijpt dat ik compleet mesmerized was door dat kleine, donkere mannetje met zijn gulle lach en glanzende bruine ogen.
Ik merkte dat het me goed deed om dat jongetje te zien. Het stelde me gerust; hij is gelukkig waar hij nu is. Ook al is hij niet bij zijn biologische vader en moeder, ligt er een oceaan tussen hem en zijn geboorteland, hij weet dat er van hem gehouden wordt en dat is het aller, aller belangrijkste.