Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • zwangerschapstest
  • zwangerschapskwalen
  • #eerstetrimester

Wat niemand zegt als je zwanger bent

het 1e trimester

Eigenlijk weet je het wel wanneer je een test gaat doen. Zeker als je zo'n regelmatige cyclus hebt als ik heb. De test doe je meer om te bewijzen dat je niet gek bent. ZWANGER 2-3 weken. Wat fijn om toch zo'n uitslag te zien. Maar wat nu? Ik kan het nog niemand zeggen behalve mijn partner. Ik voel nog niets. Moet ik al een verloskundige bellen voor een afspraak of is dat wat vroeg?

Op dat moment gingen er zoveel vragen door mijn hoofd waarvan ik zeker weet dat mijn schoonzusjes en vriendinnen met kinderen ze hadden kunnen beantwoorden. Maar ik mocht ze nog niet stellen. 

Ook nu zit ik nog in de fase (9 weken) dat ik veel tips had willen vragen, maar het nog niet mag doen. Wat moet ik namelijk in godsnaam doen tegen die misselijkheid? En hoezo heb ik hier juist 's ochtends geen last van, maar voel ik mij de rest van de dag alsof ik een zware griep heb. 

En is het heel erg dat ik daar vooral 's avonds echt wel van baal? Wanneer je geen hap avondeten weg krijgt en weer met een misselijk gevoel je bed induikt is het nou eenmaal even niet zo leuk. Maar dan bedenk ik weer wat wij waarschijnlijk allemaal ooit gedacht hebben: het is het zometeen allemaal waard. En er is weer een dag voorbij, dus nog even en die misselijkheid trekt weg. Morgenochtend voel ik mij weer beter.