Snap
  • Zwanger

Wat je niet zegt tegen vrouwen in de medische molen

Als je in de medische molen zit of hebt gezeten weet je waarschijnlijk wat ik bedoel. De opmerkingen die goedbedoeld maar ohzo pijnlijk zijn

Wat je niet zegt tegen vrouwen in de medische molen

Even geleden vertelde ik ons verhaal over zwanger worden. Wij kregen ons kindje niet spontaan, maar via hulp van het ziekenhuis. De medische molen waar je dan in zit is alles behalve leuk. De onzekerheid waar je in verkeert is vreselijk. Wij hebben 3 jaar en 9 maanden moet wachten voordat ik eindelijk zwanger was. Wat resulteerde in ons wondertje: onze zoon Marc, die nu alweer 4 jaar is. Wat vliegt de tijd!

De medische molen, ik heb het nu wel verwerkt, ben niet meer verdrietig als ik eraan denk. Wel hoop ik nooit meer mee te maken wat wij toen meemaakten. Al die tijd hopen, hopen en nog eens hopen dat het maar eens zou lukken. Dat we eindelijk een positieve test in handen zouden mogen hebben en dat ik dan eindelijk een kindje in mijn buik zou mogen dragen. Echt een moeilijke tijd. In deze tijd was praten en steun van anderen heel belangrijk voor mij.

Helaas is die steun niet makkelijk te vinden. Er rust een taboe op. Er wordt door veel mensen niet over gesproken. Dat terwijl 1 op de 6 stellen te maken krijgt met vruchtbaarheidsproblemen (helaas). Toch praat men er niet veel over.

Onbegrip

Ik stuitte zelfs vaak op onbegrip en vervelende opmerkingen. Opmerkingen die me best pijn deden en me soms ook boos maakte!

De ergste is toch wel:

Je moet er niet zo mee bezig zijn, dan lukt het vanzelf.

Oh ja, dacht ik dan: als ik er niet mee bezig ben, wat sowieso onmogelijk is als je hormonen spuit, regelmatig het ziekenhuis moet bezoeken en verplicht gemeenschap met mijn partner, dan zullen het zaadje en het eitje elkaar opeens wel vinden en innestelen? Tuurlijk!

Je moet het dus loslaten, dan komt alles goed!

De zus van mijn vriend ging op vakantie en toen was het opeens raak.

Dat is heel fijn voor die zus, maar waarom zou op vakantie gaan óns helpen!

Ik stuur mijn man wel even langs, dan ben je zo zwanger.

Heel fijn, daar zit ik nou echt op te wachten. NOT! Ja echt, ook deze opmerking heb ik gehoord, ongelooflijk toch?

Zo, beide deze mocht je dus iemand kennen in de medische molen, zeg dan deze dingen vooral niet! Zeg liever dat je het erg voor ze vindt en dat je hoopt dat het gauw wel gaat lukken, in plaats van rare adviezen die nergens op slaan.

7 jaar geleden

Oh wat een idiote opmerking! 7 Jaar is wel lang zeg, moeilijke onzekere tijd. Wat ontzettend fijn dat jullie toch nog papa en mama zijn geworden.

7 jaar geleden

Hoe komen ze erop hè!!

7 jaar geleden

Ik ken ze allemaal die opmerkingen, hier heeft t ruim 7 jaar geduurd voordat onze draak er was. En de opmerking die me nog altijd is bij gebleven is dat t onze eigen schuld was omdat we niet in de kerk zijn getrouwd ????????

7 jaar geleden

Brrrr vreselijk! Die laatste, ook écht..... Ik hoop maar dat die mensen echt dachten behulpzaam te zijn met zulke tenenkrommende opmerkingen!