Snap

Wat is nou een bellypaint?

Een bellypaint is in een letterlijke vertaling een buikschildering. En dat is het ook! Een *zwangere* buik dat beschilderd wordt.

Een bellypaint is in een letterlijke vertaling een buikschildering. En dat is het ook! Een zwangere buik dat beschilderd wordt.

Ik gebruik hiervoor waterschmink dat niet schadelijk is voor de huid en de baby en gewoon met water weer af te wassen is.

Wat kunnen we op de buik schilderen?

Bijna alles is wel mogelijk! Als je een voorbeeldje van mij hebt, kan ik het zo natekenen. Van foreverfriends beertje tot picasso.  Paddestoelen, vogels, vlinders, autos, nijntje etc. Maar ook een naam, een tekst, een streepjescode. Het kan mij niet gek genoeg!


Bellypaint

Op http://www.bellypaint.nu kan je wat voorbeelden zien wat ik zoal gedaan heb.

Als ik een paint zet, gebruik ik hiervoor een bakje LAUW water en kwasten. Dit kan een beetje kriebelen maar wordt niet als vervelend ervaren. Het ene kindje wordt hier juist rustig van de ander lekker druk en gaat mee kwasten van binnen uit. Een hele gewaarwording!

De duur van een paint zetten kan verschillen tussen een half uur en 2 uur. Dit hangt helemaal af van de tekening.

Veel maak ik de paint af met 3d. Dit kan met  losse glitters, glitter stift, bloemetjes....

Na een paint maak ik wat foto's voor je.  ook voor mijzelf is zon foto erg leuk. gewoon voor het archief of eventueel voor op mijn website!

Een echte aanrader is om een fotoshoot te plannen na de Bellypaint. Een fotograaf weer precies hoe hij de mooiste fotos kan maken en heeft daar goede lampen voor zodat de juiste punten uitgelicht worden.

Deze fotos zijn leuk om naar terug te kijken en kan je ook gebruiken voor je geboortekaartjes!

x Dominique

 

8 jaar geleden

Mijn moeder doet dit bijna wekelijks om mijn steeds dikker wordende buik. Helemaal geweldig om de foto's later terug te zien dan!

10 jaar geleden

Toen ik 36 wk zwanger was heb ik ook een paint laten zetten, van een baby-taz met vlinders. Erg mooi resultaat geworden, diegene die dit bij mij heeft gezet heeft er zo'n 1,5 uur over gedaan. Ons hummeltje was zo'n kindje die met de kwast mee ging bewegen, erg grappig om dan op de plek van de kwast een bobbel te zien bewegen.

10 jaar geleden

Wat ontzettend leuk! Ik heb er twee gehad via een vriendin. Erg mooi ben zo blij dat we het gedaan hebben :-)