Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • #bevalling
  • bevalplan
  • wensen
  • 2detrimester

Wat ik nu bij deze bevalling anders wil doen dan bij de andere 4 bevallingen.....

Door nieuwe inzichten en door me beter te verdiepen in de bevalling, ben ik voor deze zwangerschap uitgekomen op andere wensen tijdens mijn bevalling dan bij onze andere 4 dochters. Lees je mee?

Laten beginnen met het feit dat ik 4 bevallingen liggend heb volbracht!! En ik er nu dus pas achter kom dat dit juist de meest onnatuurlijk houding is om te bevallen. Je werkt tegen de zwaartekracht in!!, ipv met de zwaartekracht. Logisch zou ik nu zeggen, maar ik wist het echt niet. Bij de 4de zwangerschap heb ik wel de weeën staand, hangend om de nek van mijn man opgevangen, maar ben ik uiteindelijk ook weer op mijn rug beland voor de uitdrijving. 

Wat ik nu dus anders zou doen, is niet op mijn rug bevallen en mijn wens is om in bad te bevallen dit keer, maar we moeten even praktisch gezien kijken of dit haalbaar is. Wij slapen namelijk op zolder. Daar mag ik sowieso niet bevallen!! En de overige slaapkamers zijn bezet door onze 4 meiden, waarvan er 2 bij elkaar slapen, 1 in een hoogslaper en nog 1 in een gewoon bed. De laatste zou een optie kunnen zijn om te bevallen (dat hebben we al besproken met onze dochter. Zij slaapt dan onder de hoogslaper van de oudste als het zover is.) Maar de uitdaging zit hem in het bad vullen met warm water. Geen aansluiting boven om een tuinslang aan te bevestigen. Dus nog 1 optie. En dat is in de woonkamer bevallen!! Daar moet ik dus nog even over nadenken, want ook daar moet dan een mogelijkheid zijn om eventueel toch over te gaan naar een bedbevalling. (puntje om nog even te overlegggen met de verloskundige).

Daarnaast wil ik dit keer graag een halve lotusbevallig. Ook hier wist ik niets van tijdens de 1ste 4 zwangerschappen. Ik dacht dat het heel normaal was om direct na de geboorte de navelstreng te knippen. Nu weet ik dat er nog best een tijdje een overdracht van voedingstoffen, bloed e.d. is van de placenta naar de baby na de uitdrijving. Ik wil hier, wanneer medisch mogelijk, zoveel mogelijk gebruik van maken. Dat houd in dat de navelstreng in ieder geval totdat de placenta na komt, verbonden blijft met ons kleine meisje.

De kraamweek is echt voor ons gezin. We kiezen ervoor om in alle rust van onze 5 meiden te genieten om echt als gezinnetje aan elkaar te wennen en te genieten, zonder verplichtingen. Alleen onze kraamhulp zou aanwezig zijn. We gaan voor een kraamweek waar verbinding in de 1ste week op nummer 1 staat.

En last but not least... wil ik dit keer echt voeden op verzoek. Dus geen ritme die ik inbreng, maar 100% kijken naar ons kleine meisje. Zij bepaald het ritme. Dat is tevens ook 1 van de redenen dat de kleine meid op onze kamer slaapt.

Best veel veranderingen, maar dit wordt de 1ste bevalling waar ik van tevoren echt over na heb gedacht, de andere 4 bevallingen ben ik onvoorbereid ingegaan en ik wil nu deze 5de bevalling zo liefdevol en rustig mogelijk laten verlopen. Ik heb al 4 prachtige bevallingen mogen ervaren. Nu gaan we voor een bevalling waarbij ik niet onbezonnen/ onvoorbereid in spring, maar met een klein wensenlijstje. Mocht het uiteindelijk toch om welke reden dan ook, toch anders lopen, is dat ook helemaal oke. Als ik dat mooie kleine meisje maar gezond op de wereld mag zetten.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Manageyourmomlife?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.