Snap
  • Zwanger

Wat brengt ons 2015?

Na een lange heftige herstelperiode (revalidatie in ziekenhuis) weer sterk en gezond genoeg voor een 2e? Hoe gaat dat avontuur eruit zien?

Ik heb weer voldoende wensen voor 2015, wie niet!? 

Mijn grootste wensen is een goede zwangerschap en een gezonde baby op de wereld zetten, waar ik ditmaal volop van kan en mag genieten! Daarnaast hoop ik dat ons huis verkocht wordt, zodat we een geschiktere woning kunnen betrekken. Een gezond en gelukkig nieuwjaar voor mijn gezin, familie, vrienden, eigenlijk iedereen.

Helaas is gebleken, terug kijkend op mijn afgelopen jaren, dat het niet vanzelfsprekend is! Na die beruchte val in mijn vorige zwangerschap, ziet mijn leven er nu compleet anders uit. Heel anders dan ik me als gezonde vrouw voor de zwangerschap had kunnen voorstellen! Ik dacht dat doe ik wel even! Goede baan, mooi huisje, lieve man, gezond, gelukkig en een grote kinderwens! Mijn zwangerschap verliep totaal anders, enorm veel pijn, mocht niet auto rijden of wandelen en fietsen was een ware hel! Ik zat maanden alleen thuis letterlijk te wachten op de bevalling. Mijn uitstapjes waren naar de fysio.... Leuke babyshoppen heb ik niet gekund! Ja, alles is online te bestellen, maar dat is toch heel anders.

Nu maanden fysio en revalidatie traject verder, ben ik voldoende hersteld om er opnieuw voor te gaan, denk ik! Genieten is nu eindelijke begonnen, maar de wens wordt met de dag ook groter.....

Ondertussen alvast kennismakingsgesprek gehad met nieuwe verloskundige praktijk en gynaecoloog om advies en ervaringen gevraagd. Nou ik ben gewaarschuwd, maar het kan toch nooit zo erg zijn als de eerste keer.....hoop ik!

De randvoorwaarden heb ik deels ingedekt: goede conditie, gezond, oppas voor mijn zoontje, zo min mogelijk stress, vangnet aan familie en vrienden en niet onbelangrijk: mijn man ziet het ook wel weer zitten!

Helaas zijn we het huis nog niet kwijt met zijn op- en afstapjes, trap en nauwelijks de mogelijkheid om een bed beneden te plaatsen (ja, bed of eetkamer tafel.... dat wordt dan maanden op de bank eten....). Dan te bedenken dat ik met 12 weken al bekkeninstabiliteit had en dan het staartbotje er nog bij......

De vraag blijft.....wat staat ons te wachten en brengt ons 2015......... ik hoop veel goeds!  

9 jaar geleden

Ja, het is niet niks! Ik heb tijdens de zwangerschap op zware pijnstillers geslikt om de zwangerschap vol te kunnen houden. Via de revalidatie heb ik goede bekken oefeningen gekregen om de boel te versterken. Mijn zoontje heeft een ledikantje met deur (we hadden ook een box met deur) en binnenkort introduceer ik een trapje om op de commode te komen. Mijn doel is hem begin volgend jaar ook zindelijk te hebben, zodat veel tilhandelingen kwijt raak, want 15 kg telkens optillen wordt me wel wat te zwaar! Ik heb ondertussen geleerd naar mijn lichaam te luisteren! Ik heb vooral met autorijden veel problemen, want mijn rechter bekken kant (remmen en gas geven) is slecht. Ik zal ter zijner tijd een blogje plaatsen!

9 jaar geleden

Hoi Leen, ja die tip had ik de eerste zwangerschap moeten hebben! Ik heb de osteopaat ondertussen een 1 jaar geleden ook ontdekt. Het eerste wat hij zei was, had ik je maar gezien tijdens je zwangerschap! Die osteopaat heeft echt wonderen verricht! Ik heb er meer aan gehad dan al die fysiotherapie en oefentherapie. Ik ben zeker van plan deze tijdens de volgende zwangerschap ook te bezoeken, want deze kan je inderdaad ook helpen tijdens de zwangerschap.

9 jaar geleden

Ik zou je als tip willen geven om voor je zwangerschap eens bij een osteopaat langs te gaan, er even vanuit gaand dat je daar niet al bent geweest, als je lichaam in balans is, heb je hopelijk minder last en ook tijdens een zwangerschap kan een osteopaat heel goed je lichaam ondersteunen. Afhankelijk van je zorgpakket wordt het nog (gedeeltelijk) vergoed ook.

9 jaar geleden

Snap de angst voor weer bekkenklachten.. Zelf ook veel last gehad en na 7 maanden gestopt met pijnstillers, nu meestal zonder pijn.. Af en toe bij drukte/veel traplopen last maar dat is te overzien.. Uk is hier 9 maand en voor een tweede willen we sowieso nog even wachten maar de angst voor weer bekkenpijn is best groot :( ben benieuwd hoe t jou mag vergaan ..