Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wanneer op het werk vertellen??

Ben nu tien weken zwanger en begin al een buikje te krijgen..... Wanneer vertel ik het mijn werkgever?

Daar ben ik weer, nu tien weken zwanger en wat krijg ik heerlijk veel energie van de zon!! Ik begin echt al een buikje te krijgen, mensen die mij goed kennen, kijken ook even extra...want buiten het buikje (ws darmen) groeien mijn borsten ook behoorlijk:) wanneer zouden jullie het nieuws op je werk vertellen??? Ik twijfel, gezien mijn lichamelijke veranderingen valt het me mee dat niemand nog een balletje heeft opgegooid. diep in mijn hart wil ik het van de daken schreeuwen, maar As vrijdag eerste echo en toch heb ik wel spanning of het wel echt waar is! Zo dubbel he, het van de daken willen schreeuwen en toch de twijfel om eerst te weten of alles ok is voor zover je dit dan weet natuurlijk. Mijn contract wordt verlengd met een half jaar ( wist ik) en As dinsdag functioneringsgesprek hierover dus al met al best een spannende week gaan wij tegemoet. Toch ben ik benieuwd wanneer hebben jullie het verteld en wat was je motivatie om het wel of niet te vertellen??

9 jaar geleden

Bij m'n eerste vertede ik het eerst aan een collega, die kon haat snater blijkbaar niet houden ( vertrouwde haar wel) die vertelde aan een van de bazen die dan kwam vissen bij mij of het klopte. Vetelde het dan maar aan een andere baas. Stom om haar in vertrouwen te nemen over zoiets? Dat weet ik nog steeds niet

9 jaar geleden

Ik ben nu zwanger van de 3e en ben al bijna 16 weken en alleen vrienden ik vaak zie en fam weten het ik ga het deze week denk ik vertellen op werk niemand heeft ernaar gevraagd maar heb toch wel een aardig buikje vind het zelf heel spannend om te vertellen bang voor de reactie denk ik

9 jaar geleden

Even terug in m'n herinneringen... volgens mij heb ik het verteld met een week of 12, 13. Zichtbare lichamelijke veranderingen net vóór, maar wel na een tijdje dat ik het wel kon vertellen, safe genoeg. Na de echo iig. Succes!

9 jaar geleden

Mijn teamleider wist het al toen ik net 7 weken zwanger was. Ik had last van extreme misselijkheid en moest anderhalf uur reizen voor ik op mijn werk was. Ik meldde me ziek of kwam later. Mijn teamleider vroeg na een paar dagen wat er was en ik heb het toen eerlijk verteld. Omdat het nog zo kort was en ik anderhalve week later vakantie kreeg hebben we de groep verteld dat ik beroerd was omdat ik met mijn medicijnen probeerde te stoppen. Daar was niets van gelogen, want ik was inderdaad bezig om te stoppen met mijn medicijnen vanwege mijn zwangerschap. Na mijn vakantie (2,5 weken) heb ik het de groep verteld.