Snap
  • Zwanger

waarom "overtijd lopen" stom is!

​Op mijn uitgerekende datum zat ik er klaar voor maar ik moest nog 11 dagen wachten, vreselijk!

Je gaat er vanuit dat je 9 maanden zwanger bent, 40 weken. Vooral bij een eerste ben je elke week (soms elke dag) aan het tellen. De laatste maanden ben je aan het aftellen. Je krijgt dagelijks de vraag hoe lang je nog moet en je leeft helemaal naar de 40 weken. En dan is het zover, je bent 40 weken zwanger, de baby mag komen MAAR DE BABY KOMT NIET!!

5 x waarom overtijd lopen stom is:

1. Iedereen die eerder was uitgerekend bevalt

Dat is heel vervelend. Ik zat in een zwangerschapsgroepje en daar beviel voor mijn gevoel de één na de ander. Ook kennissen bevielen en ik zat daar nog met die dikke buik. Grrr..

2. Je wordt nog zwaarder

Als je overtijd loopt stopt de baby niet met groeien, sterker nog het lijkt wel alsof hij opeens heel hard groeit. Nu was ik zo down van het overtijd lopen dat ik daar van ging vreten en dat helpt natuurlijk ook niet echt. Nee, bij 40 weken voel je je een olifant en bij 42 weken een zwangere olifant.

3. Je bent er meer klaar mee dan ooit

Toen de verloskundige op mijn uitgerekende datum zei dat dit sowieso nog wel een week zou duren kon ik wel door de grond zakken. Ik was er zo klaar mee, wat moest ik doen met nog een week wachten. Ik vond het vreselijk!

4. Nieuwsgierige aagjes

Daar heb ik me zo over verbaasd. Mensen die je constant in de gaten houden. Op social media, via appjes, mensen die bellen maar ik heb ook wel eens gehoord dat mensen gewoon langs het huis van de zwangere vrouw rijden om te kijken of ze thuis is. Het moet toch niet gekker worden.

5. Je wordt gek

Je zoekt allerlei manieren om die baby er uit te krijgen want je wordt knettertjegek. Je slaat liters "Tonic" in en je vreet ananassen alsof je leven er van af hangt. Die baby MOET er uit!

Natuurlijk ben je dankbaar dat je het kindje volgroeid hebt mogen dragen maar het is echt niet leuk. Wat dan wel weer leuk is aan overtijd lopen is dat je ook langer verlof krijgt :) Maar dat is dan ook het enige.

Pssst.. Officieel loop je overtijd als je rond de 42 weken zwanger bent. Gelukkig laten ze je in Nederland bijna nooit zo lang lopen.

En liep jij "overtijd"?

Volg jij mij al op Facebook en Instagram?

7 jaar geleden

Wat een bijzonder verhaal. Bedankt voor je reactie :)

7 jaar geleden

Wat grappig dat jij het als fijn hebt ervaren.

7 jaar geleden

Dat kan ik me voorstellen inderdaad :)

7 jaar geleden

Dat is best vroeg.