Snap
  • Zwanger

Waarom is het toch zo'n strijd?

Over afvallen en de strijd die je daarmee kunt hebben. Maar ook over het uiteindelijke doel.

Waarom is het toch altijd zo'n strijd? Het is zo gemeen. Kilo's vliegen er aan als je ook maar even iets eet wat eigenlijk niet zo heel goed voor je is. Maar ze gaan er nooit zo gemakkelijk weer af als ze eraan komen. Ook al houd je je doel voor ogen, soms lukt het gewoon maar niet. Maar nu heb ik (met een beetje geluk weliswaar) een manier gevonden waarop het me wel lukt.

Ik kwam, zag en...

Overwon nog niet helemaal, maar ik ben wel op de goede weg inmiddels. Vorig jaar heb ik heel hard geprobeerd om wat aan mijn gewicht te doen. Met succes. Ik was binnen twee maanden ruim tien kilo kwijt. Maar toen... werd onze zoon Bjarne Tim geboren en waren de beschuiten met muisjes niet aan te slepen. En laten die nou net niet zo goed voor je zijn... Maar wel lekker! En dus kwamen er stiekem weer wat kilo's aan. Niet allemaal trouwens hoor, ik was er op 1 januari van dit jaar zeker nog een zevental kwijt. Vorig jaar augustus vond ik het wel weer tijd om op mijn gewicht te gaan letten en dat heb ik ook wel gedaan, maar ik bleef uiteindelijk schommelen rond dit min zeven kilo. Ik schreef hier ook een blog erover.

De aanhouder wint... toch?

En nu ben ik weer bezig met het verliezen van kilo's. En met succes kan ik je vertellen. Hoe ik dat heb gedaan? Nou eigenlijk is het gewoon een kwestie van geluk met het vinden van werk en het uitvoeren van die baan. Ik werk namelijk sinds kort als postbezorger bij het grootste postbedrijf van Nederland. Je kent ze wel van die oranje brievenbussen ;) En ik kan je zeggen het bevalt me echt prima! Ik heb een heerlijke wijk door de weeks en op zaterdag loop ik een andere wijk. Ik eindig dan met een aantal flatjes waar ik dus vrijwel op mijn plaats kan blijven staan. Maar na een week hard werken is dat ook wel lekker hoor, dat je even kan blijven staan waar je staat haha. Mijn wijk door de week is wat pittiger, daar zitten vrij steile wegen tussen en veel, heel veel huizen met trappetjes. Maar goed, die geven mij wel weer een keuze: ga ik ze op lopen of ren ik de trapjes op? Allemaal kleine maniertjes om me iets meer in te spannen natuurlijk. En in combinatie met toch echt wel het aanpassen van het eetpatroon bij ons thuis moet ik zeggen dat de kilo's er werkelijk afvliegen momenteel. Ik werk er nu twee maanden en zit alweer op min zeven kilo! En ik ben echt niet van plan om ze terug te vinden deze keer. Of... er moet natuurlijk een klein wondertje in mijn buik mogen groeien, maar zover zijn we nog niet. Eerst nog maar een aantal kilo's kwijt. O ja, en mijn krantenwijk die ik sinds een week of twee heb helpt natuurlijk nog weer een beetje extra mee. Dus ik zou zeggen: wil je afvallen? Ga werken als postbezorger of neem een krantenwijk haha. Al moet je natuurlijk wel echt je eetpatroon erbij aanpassen ;)

9 jaar geleden

De chocola laten staan.....dan gaat het snel. En gek genoeg kan ik dat maar niet opbrengen. :(

9 jaar geleden

Slim om werk en beweging samen te voegen :) Succes nog met de verdere kilo's.

9 jaar geleden

Die strijd herken ik heel goed. Ben zelf al enkele keren flink afgevallen maar ook weer aangekomen. Eens moet het toch lukken. Veel plezier met je werk en succes met je gezin