Snap
  • Zwanger
  • stichtingmommaluv
  • mamaplaatsxmommaluv

Waardevol MommaLuv-geschenk in Ghana

hoe wij namens Mamaplaats kennis én essentiële babyspullen schonken

Deze keer hebben we uit naam van de Mamaplaats-gebruikers iets extra's kunnen betekenen voor een Ghanese moeder en haar newborn. Iets extra's in deze moeilijke en uitdagende tijden wereldwijd. Zoals ze zeggen: 'knowledge is power'. Ik vertel jullie graag over hoe we mama Emelia en haar pasgeboren zoontje Yaw  niet alleen mochten verblijden met een pakket babyspullen, maar ook met kennis.

Op vrijdag 8 mei vond er een MommaLuv-seminar plaats in een kliniek in Capecoast-Ghana. De dames die we hebben uitgenodigd, hebben we zorgvuldig geselecteerd. Zo zitten er bijvoorbeeld een aantal tienermoeders bij. De middelen die wij straks aan ze uit gaan delen, kunnen zij zelf in geen geval bekostigen. Ze zijn hier echt mee geholpen. In tegenstelling tot bij de seminars die we normaal geven, zijn er nu maximaal 10 vrouwen welkom in de kliniek en staan de stoelen ver uit elkaar. Ook zijn de maatregelen vanuit de Ghanese overheid sinds vorige week aangescherpt en moet iedereen mondkapjes dragen buitenshuis.

Het seminar wordt geopend met het verhaal over MommaLuv. De 10 mama’s met allemaal newborns onder de 2 maanden kregen eerst een uitgebreide voorlichting over Covid19 van de nurses van de kliniek. Gus, mijn contactpersoon, vertelde dat ze veel vragen stelden omdat er ook voor hen veel onduidelijk is over dit virus. Des te waardevoller dat we ze de juiste informatie konden verstrekken. Daarna kwamen de gebruikelijke onderwerpen aan bod zoals babyhealth, hygiëne, anticonceptie en borstvoeding. De wetenschap dat de moeders deze informatie weer kunnen doorvertellen aan hun vriendinnen/buurvrouwen enz. is ook fijn. We helpen niet alleen deze mama’s, maar veel meer mensen. 

Aan het eind van het seminar kregen de mama’s een prachtig MommaLuv-pakket: Hierin zat o.a.: een wasteil, een klamboe, lakens, een dekentje, een slaapzakje, kleertjes, katoenen en wegwerpluiers, verzorgingsproducten, een paraplu voor de zon, wasmiddel en een foodstaff. Gus en de nurses vonden het beter om de mondkapjes op te houden voor de foto’s. 

Uit naam van alle Mamaplaats gebruikers die met hun posts van de afgelopen maand weer een prachtige gift bij elkaar spaarden hielpen we de 26-jarige Emelia Baidoo die slechts 8 dagen voor dit seminar beviel van haar eerste kindje. Een zoontje genaamd Yaw. Hij werd op 30 april 2020 geboren in de community Moree in Ghana. Emelia en haar man leven van het kleine salaris dat hij verdiend als taxichauffeur. Emelia doet af en toe wat naaiwerk. Deze gift kwam bij dit lieve stel ontzettend goed terecht. Op een mooie start van Yaws leventje!

Snap
Snap