
Vruchtbaarheid en voeding
Niet iedereen kan zo gemakkelijk zwanger worden. Door goed na te denken over wat je wel en niet eet, kun je de kans op een zwangerschap behoorlijk vergroten!
Gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Zorg ervoor dat je verschillende soorten voedsel uit elke belangrijke voedselgroep eet.
Voedingspatroon
- 55% complexe koolhydraten zoals bonen, fruit, bruine rijst en volkorenbrood
- 30% gezonde vetten
- 15% proteïnen (belangrijke bouwstenen; kip, vis, magere yoghurt, cottage cheese, tofu, avocado)
- minstens twee liter vocht (water) per dag
Foliumzuur
Slik foliumzuur vanaf het moment dat je zwanger wilt worden. Extra foliumzuur verkleint de kans op een aantal ernstige aandoeningen bij de baby, zoals neurale buisdefecten (zoals een open ruggetje), aangeboren hartafwijkingen en een hazenlip. 4 weken duurt het voordat voldoende extra foliumzuur in je lichaam is opgenomen. Na 10 weken zwangerschap is het slikken van extra foliumzuur niet meer nodig.
Flavonoiden
Het eten van voeding die rijk is aan flavonoiden helpt bij de bescherming tegen schadelijke vrije radicalen:
- blauwe bessen
- kersen
- druiven
- sinaasappelen
- perziken
- pruimen
- tomaten
Goed voor je libido
Etenswaren die van oudsher worden gezien als libido-opwekkend:
- avocado’s
- bananen
- asperges
- amandelen
- knoflook
- meloen
- vijgen
- oesters
Anoniem
lekker man van daar dat ik dit nu pas allemaal eet mijn baby is egt een professor dat die in dit soort voeding zin heeft!!!! leuk man ikke baby xxx