Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • spannend
  • drieling

Vroege gezondheidscheck van onze drieling bij de 13-wekenecho

Gisteren hadden wij een 13 weken echo (in ons geval 14 weken), dit is een medische echo waarin ze al veel eventuele afwijkingen kunnen opsporen bij een ongeboren kindje. Bij twee- of meerlingen wordt dit tegenwoordig al standaard gedaan. Bij een eenling zal dit medio 2021 ook standaard worden ingevoerd. 

Bij een drieling is dit extra spannend, want in het allerergste geval, mocht er een kindje tussen zitten met een afwijking die niet levensvatbaar is, kunnen ze de bevalling natuurlijk niet opwekken. Het kindje laten ze in zo'n geval inslapen (met de bijbehorende risico's voor de andere kindjes) en draag je dan ook bij je tot de geboorte (keizersnede) van de andere twee. 

Dit zijn dingen waar je nooit over na wilt denken, en wat moet dit verschrikkelijk zijn om mee te maken. Maar de realiteit is er dat dit kan, en daarom is het het beste om hier zo vroeg mogelijk achter te komen. 

Met een knoop in mijn maag gingen we naar de echo, ontzettend spannend! Bij Sem was dit bij de 20 weken echo al het geval, maar nu voelde het voor mij alsof we 3 keer zoveel kans hadden dat er iets mis zou kunnen zijn. 

Na een echo van bijna 2 uren, werd ons gelukkig verteld dat ze het alle 3 tot zover ze kunnen zien het erg goed doen! Wat een opluchting!  Ze kon zelfs de geslachten zien, en we zijn in verwachting van 2 jongens en 1 meisje, wat een rijkdom. Ons geluk kan niet op. ❤️

Nu kan het shoppen echt beginnen! 

3 jaar geleden

Van harte gefeliciteerd met dit super goede nieuws! Nu gaan genieten!

3 jaar geleden

Wat fijn dat deze echo goed was. Leuk dat jullie zwanger zijn van zowel een meisje als 2 jongens